Fičák! Okamura drtí novou koalici. Fialův muž hledán policií. A migranti... Začal to kníže, dorazil to Feri

06.11.2020 16:19

Minulý týden TOP 09, ODS a KDU-ČSL podepsaly memorandum o spolupráci. Dohodu, že spolu budou kandidovat, uzavřely rok před volbami do Sněmovny. „To, co předvádí jen za posledních pár dní nová volební koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, je opravdu fičák,“ okomentoval jejich výroky na svém facebooku předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Fičák! Okamura drtí novou koalici. Fialův muž hledán policií. A migranti... Začal to kníže, dorazil to Feri
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Tomio Okamura a starosta Petr Hron v ulicích Úpice

„Policie vyhlásila pátrání po vysoce postaveném členovi ODS Jiřím Hosovi, který je obžalovaný v brněnském korupčním případu Stoka, kde jsou podvodně ovlivněny veřejné zakázky v celkovém úhrnu až půl miliardy korun,“ začíná Okamura. 
 
Dalším, co ho zarazilo, byl výrok poslance a čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga. „Pro rakouský list Tiroler Tageszeitung řekl, že odmítavý postoj České republiky vůči migrantům je ostudný a že by chybějící solidaritu z naší strany neměla Evropská unie tolerovat. Řekl, že postoj České republiky, Polska a Maďarska je ostudou, jelikož se odmítají dělit s jihoevropskými státy o nelegální migranty. A dodal, že země, které žádné migranty přijmout nechtějí, by měly podle Schwarzenberga podstatně finančně přispívat Evropské unii,“ nestačí se divit.
 
 
 
Korunu tomu ale prý nasadil až poslanec TOP 09 Dominik Feri, když řekl: „Jsme národ sebevědomý, jsme země relativně bohatá, máme na to, abychom přijali čtyři tisíce uprchlíků.“
 
„A k tomu lidovci otevřeně podporují nejen migraci z islámských zemí do ČR, ale i Sudetoněmecký landsmašaft, který chce zrušit Benešovy dekrety. A spolu s koalicí ODS, KDU-ČSL a TOP 09 chtějí utvořit v případě volebního úspěchu společnou vládu Piráti a STAN, kteří také otevřeně prosazují přijímání migrantů,“ popisuje předseda SPD.
 

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí
V této souvislosti předseda hnutí STAN Vít Rakušan označil tento týden v rozhovoru pro časopis Euro voliče SPD za extremisty. „Tím urazil tak 540 tisíc občanů, kteří volili SPD do Sněmovny. Za to, že je SPD proti nelegální migraci a islamizaci? STAN chystá volební koalici s Piráty, kteří zcela otevřeně migraci a islamizaci podporují,“ říká Okamura. 
 
K této nově vzniklé předvolební koalici se, podle předsedy SPD, nabízí několik otázek. „Bude pro Českou republiku přínosem plánovaná vláda ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN, když mají mezi sebou korupčníky a prosazují přijímání afrických a arabských islámských migrantů do ČR? Chcete, aby byla tato koalice v příští vládě? Pakliže nechcete, přijďte prosím v co největším množství k volbám podpořit hnutí SPD, abychom tomu naším volebním výsledkem zabránili,“ uzavírá Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…