Fico nechce cizí vojska na Slovensku, připomněl invazi z roku 1968

04.06.2014 14:00

Slovenský premiér Robert Fico se postavil proti případnému umístění cizích vojsk na území Slovenska. Reagoval tak na úterní oznámení prezidenta Spojených států Baracka Obamy, že USA posílí svou vojenskou přítomnost v Evropě. Fico připomněl, že Slovensko má negativní zkušenost s invazí vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Uvedl zároveň, že o umístění vojáků na Slovensku Bratislavu nikdo nepožádal.

Fico nechce cizí vojska na Slovensku, připomněl invazi z roku 1968
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

„Slovensko už má své historické zkušenosti s účastí cizích vojáků, vzpomeňme si na invazi v roce 1968. Nedokážu si představit, že by na našem území byli cizí vojáci, že by zde byly nějaké protiraketové stanice, o které by pečovali zahraniční vojáci," řekl dnes Fico novinářům.

Obama v úterý ve Varšavě prohlásil, že USA pošlou do Evropy více vojáků i vybavení. Po americkém Kongresu Obama žádá, aby pro aktivity spojené s posílením americké vojenské přítomnosti na evropském kontinentu schválil miliardu dolarů (asi 20 miliard Kč).

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…