Fico přijede do jižních Čech a setká se s Fischerem

22.03.2010 15:54

Velkou státní návštěvu očekávají na konec března v Sezimově Ústí u Tábora. V bývalé vile prezidenta Edvarda Beneše se sejdou český a slovenský premiér.

Fico přijede do jižních Čech a setká se s Fischerem

Co má být obsahem jejich schůzky, není zatím jasné. Podle neoficiálních zdrojů má jít o prohlubování dobrých vztahů mezi Českou republikou a Slovenskem.

Premiér Robert Fico prý ale zároveň do Čech přijede podpořit svého přítele Jiřího Paroubka v jeho předvolební kampani. Paroubek o den později navštíví jižní Čechy. Oficiálně se k tomu ale nechce vyjadřovat ani okolí Roberta Fica, ani Jiřího Paroubka.

Související: Paroubek přijede do jižních Čech, hejtman ujede do Vietnamu

„Páni premiéři se setkají dopoledne v Benešově vile. Poté bude následovat malá tisková konference. Oba premiéři si rovněž prohlédnou objekt Benešovy vily a následně pod vilou uctí památku manželů Benešových položením věnce a květin," řekla Michaela Horáková z tiskového odboru vlády.

Sezimovo Ústí se tak 30. března stane jedním z nejvíce střežených míst v kraji. Novináři musejí být přísně akreditováni a lidé budou pouštěni pouze do parku, kde je hrobka manželů Edvarda a Hany Benešových. Už nyní se připravují místní na premiérskou návštěvu.

Naposledy byl premiér Jan Fischer v Benešově vile loni, poté, co prošla nákladnou rekonstrukcí za 20 milionů korun a vrátila se jí tak původní tvář. Do té doby sloužila jako rekreační zařízení pro členy vlády. Bývalý komunistický režim provedl v domě z třicátých let řadu necitlivých zásahů, které bylo nutno zrušit a dům vrátit do původní podoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kra

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…