Filip: Ať Rychetský odstoupí

02.12.2020 14:15

Předseda komunistů Vojtěch Filip se domnívá, že předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský by měl odstoupit ze své funkce. Píše to server Novinky.cz.

Filip: Ať Rychetský odstoupí
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Důvodem, proč si Filip myslí, že by měl Rychetský odejít ze své funkce, je jeho vyjádření k premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Rychetský se v minulých dnech otevřeně pozastavil nad tím, že předsedou vlády může být vzhledem ke své minulosti Andrej Babiš (ANO). 

Komentář Filipa k Rychetskému otiskl deník Právo. Podle šéfa komunistů měl Rychetský odejít poté, co u příležitosti 28. října dostal ocenění Řád Tomáše Garrigua Masaryka od prezidenta Miloše Zemana. Měl to brát zkrátka jako signál a výzvu k odchodu.

Podle Filipových slov však ubývající rozumové schopnosti předsedy Ústavního soudu nestačily na vyhodnocení situace. „Míra ztráty soudnosti a sebereflexe Pavla Rychetského překročila únosnou mez,“ uvedl zostra Filip. Svými výroky podle Filipa Rychetský zkorumpoval svou dosavadní činnost i instituci, v jejímž čele stojí. Měl by tak odejít z čela Ústavního soudu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…