Filip má podle novin předsedat poslancům. Dohodl se na tom prý se Zemanem

05.10.2013 7:42

Předseda komunistické strany Vojtěch Filip by se po volbách, pokud jeho strana výrazně uspěje, mohl stát předsedou Sněmovny. Taková je dohoda mezi Filipem a prezidentem Milošem Zemanem. Informuje o tom deník Právo.

Filip má podle novin předsedat poslancům. Dohodl se na tom prý se Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Odvolává se přitom na kuloární spekulace. Podle nich by se mohl Vojtěch Filip stát předsedou Sněmovny v případě, pokud by komunisté dosáhli výraznějšího úspěchu ve volbách a pokud by například podpořili menšinovou vládu ČSSD.

Cituje ale jednoho z „vysoce postavených komunistů“, který takovou informaci označil za předvolební balónek. Podotkl také, že prezident nemá vliv na volbu vedení Sněmovny. To je čistě v rukou samotných poslanců. List ale upozornil, že KSČM bude trvat na principu poměrného zastoupení při ustanovování orgánů nové Sněmovny. Tak to znovu potvrdil Filip při nedávném rozhovoru pro Právo.

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka o nějaké takové dohodě nic neví. Upozornil, že o členech vedení dolní komory budou rozhodovat strany, které ve volbách uspějí.

 

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …