Filip vzkazuje Babišovi: Pokud vás máme podpořit, chceme být u jednacího stolu

21.04.2018 9:59

KSČM cítí příležitost, že by se mohla dostat výš a podílet se na jednání o vládě. Lídr komunistů Vojtěch Filip vzkázal premiéru v demisi Andreji Babišovi (ANO), že pokud má případná budoucí vláda ANO a ČSSD počítat s podporou KSČM, musí komunisty pozvat k jednacímu stolu. Píše to server Novinky.cz.

Filip vzkazuje Babišovi: Pokud vás máme podpořit, chceme být u jednacího stolu
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Babiš již včera informoval Filipa o nabídce pro ČSSD na vládní spolupráci. „Bez nás jednání zkrachuje,“ domnívá se Filip a dodává, že ANO a ČSSD zkrátka nemají dohromady 101 poslanců. Komunisté podle jeho slov chtějí také zasahovat do jednání o vládní sestavě. Třístranné rozhovory by podle něj měly začít příští týden.

  • Původní text ZDE.

Jak Filip dodal, ke konkrétním jménům se strana vyjádří až na jednání. Kritikou však nešetří vůči ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi, ministryni obrany Karle Šlechtové a šéfovi diplomacie Martinu Stropnickému.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…