Filip ztrhal nabídku ČSSD lidovcům. Torpédují prý požadavky voličů

20.12.2013 15:15

ČSSD nabídla lidovcům posty ministrů zemědělství a kultury, KDU-ČSL o návrhu zatím jedná. Předseda KSČM Vojtěch Filip má ale jasno – jde o torpédování požadavků občanů ČR, které se ukázaly ve volbách. Podle něj by se neměl upravovat program vítězné strany kvůli straně nejmenší.

Filip ztrhal nabídku ČSSD lidovcům. Torpédují prý požadavky voličů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

„Po uzavření první části jednání o koaliční smlouvě a nepochopitelných ústupcích ČSSD z programu, který jim pomohl k vítězství ve volbách, jsme svědky jednání, které přímo torpéduje zcela jasné požadavky voličů, občanů naší země. Jedná se o nesmyslnou nabídku ČSSD pro KDU-ČSL, aby obsadila post ministra zemědělství a k tomu ještě post ministra kultury,“ popisuje Vojtěch Filip.

„To jsou dva zásadní ústřední orgány státní správy, přes které budou probíhat jednání o tzv. církevních restitucích, lépe řečeno o lukrativním daru církvím z majetku všech občanů,“ varuje šéf komunistů.

„Kde jsou sliby sociální demokracie o minimálně ročním moratoriu na realizaci zákona, kde jsou sliby na jeho revizi a změnu? Takový krok jasně ukazuje, že ČSSD zahodila zásadní volební sliby do koše a zradila svůj volební program. Zapomněla ČSSD na to, že téměř 80 % občanů bylo proti tomuto nelegitimnímu kroku bývalé vládní koalice, na kterém mimo jiné i prohrála ODS a TOP 09 volby?“ ptá se Filip.

„Považuji tento krok za výsměch voličům. Jde o jednání zpochybňující jak petiční akce, demonstrace a odpor občanů ivolební sliby, tak zejména vůli řídit tento stát ve prospěch většiny občanů,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…