Finále volby šéfa ČSSD: Utkají se Zimola a Hamáček

18.02.2018 16:39

V prvním kole delegáti na dnešním mimořádném sjezdu ČSSD v Hradci Králové nového předsedu nevybrali. Do druhého kola postupují současný místopředseda sociálních demokratů Jan Hamáček a dlouhodobý kritik vedení a bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Finále volby šéfa ČSSD: Utkají se Zimola a Hamáček
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jiří Zimola.

Zimola dostal v prvním kole od delegátů 179 hlasů, Hamáčkovi dalo hlas 155 z nich. Na předsedu kandidovalo sedm uchazečů.Nejúspěšnějším z nepostupujících do druhého kola volby byl úřadující šéf strany Milan Chovanec, který dostal 116 hlasů. Ostatní našli maximálně tři desítky podporovatelů.

Sociální demokracie nemá předsedu od loňského června, kdy funkci opustil tehdejší premiér Bohuslav Sobotka. Zastupoval ho statutární místopředseda Milan Chovanec, který dnes z prvního kola voleb nepostoupil.

Lístky si vyzvedlo 530 delegátů, 526 z nich se zúčastnilo volby. Žádný z kandidátů se nepřiblížil 266 hlasům, díky kterým bylo možné stát se předsedou hned v prvním kole. Bývalý šéf Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík dostal 30 hlasů, poslanec Antonín Staněk 21, starostka České Lípy Romana Žatecká 13 a ředitel městské knihovny v Poličce Jan Jukl šest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…