Firma odmítla vylepit posměšné billboardy s Bendou. Prý má hodně zakázek od ODS

20.10.2013 20:51

Iniciativa Rekonstrukce státu se rozhodla po Praze vylepit billboardy, které nabádají k tomu, aby lidé nevolili Marka Bendu (ODS). Dlouholetý poslanec se ale nakonec na plakátech neobjevil, firma Czech Outdoor jim to odmítla.

Firma odmítla vylepit posměšné billboardy s Bendou. Prý má hodně zakázek od ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

"Tenhle billboard jsme chtěli vyvěsit v Praze. Chtěli - a u toho to zatím zůstalo. Společnost Czech Outdoor, která v Praze vlastní většinu nebo snad všechny billboardové plochy, tuto inzerci odmítla - protože má hodně zakázek od ODS a nechce si to s ní rozhasit," napsala si na své stránky na Facebooku iniciativa.

Billboard vyzývá k tomu, ale lidé nevolili Marka Bendu, „tajného kandidáta do sněmovny“. „Kroužkujte mne, aby: NKÚ nemohl kontrolovat státní firmy (zvláště ne ČEZ), žádné smlouvy státu nevisely na těch internetech, stát zavedl zcela anonymní politiky,“ stojí na billboardu.

Rekonstrukce státu nyní hledá někoho, kdo by si plachtu pověsil na svůj dům – a aby „antireklama“ visela ideálně blízko pražské centrály ODS. Na výzvu ale zatím nikdo nereagoval, pouze jeden z uživatelů nabídl, že bude plakát vozit na autě.

"Snažili jsme se přes mediální agenturu zkontaktovat i jiné společnosti. Teď jsme ale dostali nové nabídky a billboard budeme pravděpodobně vozit na autě, abychom to dostali z virtuálního světa ven," uvedl pro Lidovky.cz koordinátor projektu Jiří Boudal.

Podle Bendy je ale všechno lež. "Jsem vždy fascinován mocí, která je mi připisována, ve všech případech, které jsou mi osobně kladeny za vinu, byl jsem jedním z většiny ve sněmovně, který pro danou věc hlasoval," napsal v internetové diskusi. "Můžete se mnou nesouhlasit, můžete mě kritizovat, můžete při tom vyzývat, ať mě nikdo nevolí. Ale nelžete při tom," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …