Firmě s podílem Gazpromu se u nás nedaří, píší HN

22.06.2016 13:41

Třetí největší dodavatel plynu, společnost Vemex, patřící do impéria ruského Gazpromu, měl vloni ztrátu téměř půl miliardy korun. Informaci přinesly dnešní Hospodářské noviny.

Firmě s podílem Gazpromu se u nás nedaří, píší HN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uzavírací ventil, ilustrační foto

Firma, v níž má podíl i jeden z nejbohatších Čechů Karel Komárek, se dostala do ztráty zřejmě i kvůli tomu, že stát firmě zabavil stamiliony kvůli problémům s placením DPH u jejího dodavatele. Celou věc nyní šetří berní úředníci.

„Výsledky za rok 2015 vám zatím neřeknu, to je na současném managementu, až je zveřejní. Co ale vím, je, že odhady výsledků za rok 2016 vypadají velmi pozitivně,“ prohlásil odcházející šéf Vladimir Ermakov, který filmu založil. Potvrdil pouze probíhající restrukturalizaci. Nové vedení na dotazy nereagovalo. 

Pro Vemex by to však nebyl první rok ve ztrátě, v roce 2014 měla mít společnost ztrátu 155 milionů korun, v roce 2013 88 milionů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…