Fiskální ústava by budoucí vládě svázala ruce, vysvětlil Zaorálek

11.06.2013 13:35

Po brífinku ODS před novináře záhy předstoupili zástupci sociální demokracie. Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc slíbil, že jeho strana nezneužije povodní k politickým hrátkám a nebude zpochybňovat kroky vlády. Místopředseda strany Lubomír Zaorálek poté zdůvodnil postoj ČSSD k fiskální ústavě. Prý by v budoucnu svázala ruce další vládě.

Fiskální ústava by budoucí vládě svázala ruce, vysvětlil Zaorálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Nabízíme pomoc, pokud bude potřeba přijmout opatření legislativní povahy. Máme zájem na tom, aby tato věc nerozdělovala politickou reprezentaci,“ prohlásil Tejc.

V budoucnu se povodněmi ještě budeme zabývat

Připomněl ovšem, že se ČSSD chce v budoucnu zabývat tím, jak došlo k povodním a zda nedošlo k selhání konkrétních lidí, kteří měli na starost protipovodňová opatření. Nastane to ale až ve chvíli, kdy se pomoc dostane k lidem a pomine nebezpečí.

Možnost snáze si vytvořit klub poslanců je politická korupce

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD, na brífinku kritizoval chystanou změnu jednacího řádu sněmovny. Má prý umožnit snazší vytvoření politického klubu.

„Klub poslanců, kteří budou zvedat ruce pro vládní návrhy, dostane zaplaceno v podobě možnosti založit plnohodnotný klub se všemi výhodami. To je politická korupce,“ zlobil se Zaorálek.

„Připadá mi jako dobrý vtip, že tento jednoznačně korupční zákon se dělá pro ministryni, která má na starosti boj proti korupci,“ rýpl si do Karolíny Peake.

Fiskální ústava by nám v budoucnu svazovala ruce

Zaorálek se také krátce vyjádřil k odmítavému postoji ČSSD k fiskální ústavě. Zákon by prý v budoucnu svázal ruce další vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…