Flegr na Nově: Bude třetí vlna, pak čtvrtá, pátá... Zaručeně. V Japonsku už ji mají

13.11.2020 7:23

Virolog Jaroslav Flegr troubí na poplach. Česko se ještě ani nevzpamatovalo z druhé vlny koronaviru a vysokoškolský pedagog už vyhlíží vlnu třetí. V Japonsku už nastává a nás prý také nemine.

Flegr na Nově: Bude třetí vlna, pak čtvrtá, pátá... Zaručeně. V Japonsku už ji mají
Foto: red
Popisek: Japonská vlajka

Japonské ostrovy se potýkají s již třetí vlnou koronaviru. Horší je situace na severu země, kde je momentálně chladněji. Server TN.cz s odvoláním na japonské zdroje píše, že zdravotní systém na severním japonském ostrově Hokkaidó, který je už tak pod velkým tlakem, musí počítat s dalším náporem pacientů.

Podobná situace panuje i v USA, kde za jediný den přibylo na 140 tisíc nakažených.

Podle Jaroslava Flegra se třetí vlna prožene i Českem. „Čeká nás zaručeně. Není otázkou jestli, ale kdy,“ řekl jasně. A po třetí vlně přijde i vlna čtvrtá a pátá. Takhle to podle pana profesora bude pokračovat, dokud se stát nezačne chovat rozumně, nezbrzdí postup epidemie a nezačne pořádně trasovat nakažené.

Pokud se vláda nebude chovat rozumně, tak to bude trvat donekonečna. Přijde třetí vlna, čtvrtá, pátá,“ konstatoval Flegr s tím, že bude znovu zle, až nastane čas, kdy běžně přichází chřipková epidemie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…