Focení ve sprše, vydírání a nucení k sexu. Další útoky na ženy v Kolíně nad Rýnem. Tentokrát je to jiné

19.02.2016 7:59

Více než milion migrantů přišlo v loňském roce hledat bezpečí a lepší život do Německa. Někteří z nich jsou však ze svého nového domova rozčarováni a otevřeně si stěžují. Více informací přináší internetový deník The Local.de.

Focení ve sprše, vydírání a nucení k sexu. Další útoky na ženy v Kolíně nad Rýnem. Tentokrát je to jiné
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

„Sportovní halu nepovažujeme za vhodný nouzový přístřešek,“ napsali v úvodu svého otevřeného dopisu adresovaného radním v Kolíně žadatelé o azyl, kterých v místní sportovní hale Georg Simon Ohm College přebývají více než dvě stovky. V prvé řadě si stěžují na nedostatek soukromí, protože jejich postele leží příliš blízko vedle sebe. Vedle toho také kritizují nepořádek všude okolo a nezamlouvá se jim také to, že je v hale pouze šest toalet a dvě sprchy, které navíc slouží pro obě pohlaví najednou.

Ženy navíc v otevřeném dopise obviňují zaměstnance bezpečnostní firmy, která se podílí na fungování provizorního centra, že je ve sprchách fotografují a natáčejí na kameru. Někteří z nich potom dokonce ženy vydírají a snaží se je tak přinutit k pohlavnímu styku. „Jeden z nich se mě zeptal, zdali bych s ním byla o samotě. Když jsem mu řekla, že nemám zájem, tak mi vyhrožoval, že mě z haly brzy vykopnou,“ uvedla jedna syrská migrantka pro místní deník Kölnische Stadt Anzeiger.

Na poměry panující v provizorní uprchlické ubytovně si stěžovalo asi sedmdesát žadatelů o azyl. Své stížnosti zahrnuli do dvou dopisů, které osobně předali úřadu pro migraci a uprchlíky. V prvním z dopisů požadovali, aby úřady při posuzování žádostí o azyl postupovaly rychleji a zároveň zlepšily jejich životní podmínky. Pod druhým dopisem byly podepsané pouze migrantky-ženy, stěžovaly si v něm na sexuální obtěžování ze strany bezpečnostní služby a přímo žádaly úřady, aby dotyčné zaměstnance firmy nahradily novými a především slušnějšími.

Policisté přítomní na demonstrativní „předávce“ stížností podle kolínského deníku uvedli, že aby mohli celou záležitost začít vyšetřovat, museli by si migranti stěžovat přímo jim. Zástupce bezpečnostní agentury Adlerwache Bernhard Deschamps však vinu svých podřízených rezolutně odmítá. „Jsem těmi obviněními hluboce pobouřen a pevně věřím, že jsou zcela nepodložená.“ Naproti tomu radní pro uprchlíky Ulrich Prößl si tak jistý o nevině zaměstnanců bezpečnostní agentury nebyl a konstatoval, že „pokud by se obvinění potvrdila, byla by to katastrofa“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …