Foldyna se v XTV rozpálil: Genderisti, multikulturalisti, kultury z arabského světa... Svinstvo! Neustupujme tomu

11.05.2021 22:16

Poslanec Jaroslav Foldyna (SPD) byl hostem moderátora Lubomíra Xavera Veselého v internetové televizi XTV. Mezi hlavní témata patřila kauza Vrbětice či výročí osvobození naší země a pravda o druhé světové válce. Varoval také před islamizací Evropy. Musíme si podle něj hájit své tradiční hodnoty a v žádném případě neustupovat islamismu ani LGBT. „Snaží se nám tu vnutit nový světový řád. Je to svinstvo,“ nebral si servítky.

Foldyna se v XTV rozpálil: Genderisti, multikulturalisti, kultury z arabského světa... Svinstvo! Neustupujme tomu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Úvodem Foldyna kritizoval, že Evropská unie slovy šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella uvedla, že nechce dále zvyšovat napětí ve vztazích s Moskvou vyhošťováním dalších ruských diplomatů. „Je to výsměch. Takovou tečku od Evropy nikdo nečekal,“ dodal s ironickou poznámkou o solidární Evropě.

V kontextu toho se pustil do některých členů Pirátské strany, kteří ve vrbětické kauze jenom přilévají olej do ohně. „Když se podívám na prohlášení piráta Lipavského, toho podivného člověka, to je typický hrdina, má jistě velké diplomatické zkušenosti. Tahle garnitura lidí, jestli půjde dělat politiku České republiky, tak Bůh s námi,“ zděsil se poslanec SPD nad tím, že pak budeme muset ke všemu kupovat plyn přes Německo.

Jako bývalý spolustraník ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) řekl svůj názor na jeho údajně krycí cestu do Moskvy. „Snažil jsem se Hamáčkovi věřit, celá řada svědectví jsou ale tak rozporuplná, že člověk už neví, komu věřit. Tady je teď víc víra než fakt,“ zmínil, že stejně zmateně se jistě cítí velká část naší společnosti.

Stranou nezůstalo ani 76. výročí konce druhé světové války v Evropě. Nejen mezi politiky se k této připomínce každým rokem tradičně strhne boj o „správný“ výklad dějin, tedy o to, čí armáda skutečně Československo osvobodila.

„Kdyby Rudá armáda neosvobodila Břeclav a nezachránila mé rodiče, tak bych tu už nebyl,“ uvedl. „Německo chtělo se Slováky a Čechy udělat konečné řešení, tedy zlikvidovat je. Byli jsme postupně vyhubováni,“ pokračoval Foldyna.

Veselý poté vložil svůj poznatek, že si lidé stěžují, že některá média nám okolo osvobození servírují věci jinak, než ve skutečnosti byly. Například že upřednostňují názor, že nás osvobodili Američané.

„Pravda o druhé světové válce, kdo byl agresorem, kdo byl vítězem a kdo nesl největší břímě, je úplně vygumovaná. Ale 140 tisíc vojáků Rudé armády, kteří nás osvobodili, leží v této naší zemi. A dělat, že to není pravda, protože se vedou spory s Moskvou, to je nepřípustné,“ konstatoval.

  • Celý rozhovor najdete ZDE

Záměrně se podle něj dnes více v médiích veřejné služby používá, že nás napadli nacisté místo Němci. „Je to systémová záležitost. Přece víme, že válku rozpoutalo a i ji prohrálo Německo. A na vítězství měli největší podíl lidé z tehdejšího Sovětského svazu. Ať se tu říká pravda,“ zdůraznil Foldyna.

Jedním dechem dodal, že tisíckrát stáli Češi a Němci proti sobě, ale také tisíckrát vedle sebe. „Spolupracovali při obhajobě evropských hodnot a v řadě historických bitev,“ zmínil.

Dnes je nutné zaměřit pozornost na to, co nás čeká v budoucnu, například hrozba islamizace Evropy. „Dnes čtete, že francouzská generalita a vojáci mají plný zuby toho, jakým způsobem Francie ustupuje tlaku islamismu a kam se islamismus posouvá,“ upozornil poslanec.

Dostáváme se podle něj do situace, že kvůli migraci budeme hájit tradiční hodnoty. Rozbíjíme si je dokonce i sami, a sice rozbíjením tradiční rodiny. „Procházejí genderisti a multikulturalisti. Globalisti a neomarxisti nám tu vnucují a linkují nový světový řád. A my ustupujeme příchodu nových kultur z arabského světa. Je to svinstvo. Neustupujme tomu!“ apeloval politik Foldyna s tím, že nechce zažít boj o přežití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…