Foldyna se zamyslel nad Zemanovými slovy a došel k překvapivému závěru. Jde o zabité české vojáky

08.07.2014 16:13

Nad dnešním krátkým proslovem prezidenta Miloše Zemana, v němž uctil památku čtyř českých vojáků, kteří dnes ráno padli v Afghánistánu, se na sociální síti zřejmě zamyslel sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna. Upozornil na to, že zatímco v Afghánistánu USA spolu s NATO bojují proti militantnímu islámskému terorismu, v Bosně jej podporovaly.

Foldyna se zamyslel nad Zemanovými slovy a došel k překvapivému závěru. Jde o zabité české vojáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Miloš Zeman totiž v dnešním proslovu mimo jiné uvedl, že není vyloučeno, že teroristé plánovali nebo plánují také útoky na další země a další města včetně České republiky. “...takže čím intenzivněji se bude bojovat v Afghánistánu, tím nižší je riziko, že budou zasaženi i nevinní civilní čeští občané.”

Foldyna zřejmě v reakci na tato Zemanova slova dnes na sociální síti napsal: „Nejsem si jist, zda-li se prezident Zeman nemýlí. USA v Afghánistánu spolu s NATO bojují proti militantnímu islámskému terorismu, který v Evropě konkrétně v Bosně podporovaly,” uvedl s tím, že je nepřehledné, kdy jde o terorismus a kdy o osvobozenecký boj.

Co přesně poslanec Jaroslav Foldyna napsal na svém facebookovém profilu:

Je mi nesmírně líto zaměřených lidských životů našich vojáků. Jako profesionální vojáci plnili jim svěřené úkoly a při nich položili své životy. Je mi nesmírně líto afghánských dětí, které přišly o svůj život ve své zemi. Nejsem si jist zda-li se prezident Zeman nemýlí. USA v Afghánistánu spolu s NATO bojuje proti militantnímu islámskému terorismu, který v Evropě konkrétně v Bosně podporovali. Tak nějak je nepřehledné, kdy jde o terorismus a kdy o osvobozenecký boj.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…