Foldyna sjel Blatného: „Vy jste ministr, postarejte se!“ Telefon do Číny? To zařídil někdo jiný

09.03.2021 14:45

Poslanec za SPD Jaroslav Foldyna veřejně poděkoval prezidentu Miloši Zemanovi za to, že zavolal do Číny a snažil se získat vakcínu Sinopharm. Zároveň vyzval k odchodu ministra zdravotnictví Jana Blatného. Obdobně vyzval k demisi vládu i lídr SPD Tomio Okamura.

Foldyna sjel Blatného: „Vy jste ministr, postarejte se!“ Telefon do Číny? To zařídil někdo jiný
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

„Požadujeme rekonstrukci vlády a nahrazení neschopných ministrů, tedy jejich demisi. Budeme tento týden opět, stejně jako minulý týden, žádat na půdě Poslanecké sněmovny vyvození osobní odpovědnosti za situaci, ve které se Česká republika ocitla. Je nutná rekonstrukce vlády a nahrazení ministrů, kteří na své úkoly nestačí. Jde především o ministra vnitra Jana Hamáčka, ministra zdravotnictví Jana Blatného a ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Samozřejmě celkovou odpovědnost má premiér Andrej Babiš,“ vyzval lídr SPD Tomio Okamura. Jeho hnutí chce tento bod zařadit na pořad dnešní schůze Poslanecké sněmovny.

Anketa

Hospodařila Babišova vláda v době pandemie dobře s našimi penězi?

60%
40%
hlasovalo: 12416 lidí

„Stav už je neúnosný. Plošné zákazy nejsou správná cesta. Po více než sedmi dnech se ukazuje, že výsledek nepřichází. Vládní politici si dopředu dělají alibi a mluví o dalších uzávěrách. Lockdown není řešení. Lidé jsou nuceni nesmyslně nosit respirátory na slunci v parku!“ láteřil Okamura.

„Potřebujeme novou strategii. Je nutné zrušit plošná opatření. Testování občanů by mělo probíhat na základě dialogu. Nesmí být vynucováno na základě represe. Vláda ztrácí důvěru veřejnosti. Vláda neinformuje veřejnost o očkování proti nemoci dostatečně a její zmatená komunikace pokračuje,“ míní Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Poslanec za SPD Jaroslav Foldyna následně hovořil o vakcinaci, kdy podle něj lidé, kteří se dobrovolně chtějí nechat očkovat, nemají čím. „Dnes a denně mi volají obvodní doktoři, domovy důchodců, kdy senioři mají problém se setkávat s rodinou. Jejich život má úsečku. A tady prostě se nic neděje. Výjimkou, světlou, je prezident Miloš Zeman, kterému chci poděkovat za to, že zatelefonoval do Číny, požádal ji, ta mu vyhověla a pošlou k nám vakcínu Sinopharm. Měl odvahu a zajistil Sputnik V," řekl.

„Chtěl bych apelovat na ministra Blatného: Pane ministře, vy nejste Romancev, abyste filozofoval, co je dobré v Rusku, co je špatné v Rusku. Vy jste ministr české vlády a vy se musíte postarat o to, aby občané České republiky měli dostatek vakcín. Vy můžete udělit výjimku prostřednictvím SÚKLu pro používání těchto látek, ale vy nic neděláte, vy jen opakujete ale mantry! Tak skončete, když vás to tak trápí,“ rozčílil se Foldyna a znovu poděkoval prezidentovi Zemanovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…