Foldyna vypráskal Trumpa s Mayovou za Sýrii: Několik hlavounů si myslí, že ovládá svět a my tady zíráme

14.04.2018 18:25

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) se v rozhovoru pro ČRo Plus vyjádřil k situaci v Sýrii.

Foldyna vypráskal Trumpa s Mayovou za Sýrii: Několik hlavounů si myslí, že ovládá svět a my tady zíráme
Foto: ČSSD
Popisek: Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD

„S postojem vlády k dnešnímu útoku USA a spojenců v Sýrii naprosto nesouhlasím. Když poslouchám výroky pana premiéra v demisi Babiše, že to bylo neodvratné, tak se musím nadechnout, a když poslouchám vrchol všeho, že ministr zahraničí Stropnický řekne, že kdybychom nezaútočili bez mandátu OSN, tak bychom se stali spoluodpovědnými, tak žasnu nad tím, co pan ministr řekne. Tady není na pódiu absurdního divadla,“ sdělil jasně Foldyna.

Podle jeho slov začaly útoky v den, kdy do Sýrie přijela skupina odborníků z OSN, která měla celou situaci v Dúmě vyšetřit. „Takže ty výroky našich představitelů, to je něco absurdního,“ dodal.

Jak zmínil, Česká republika by měla usilovat o to, aby se věci řešily diplomatickou cestou, nikoliv válečnými dobrodružstvími. „Několik hlavounů si myslí, že ovládá svět a my tady zíráme,“ řekl na adresu amerického prezidenta Donalda Trumpa i na adresu britské premiérky Theresy Mayové. Vzápětí dodal, že nejde o oficiální postoj ČSSD, ale o jeho osobní názor. 

On sám je velmi zklamán postojem vlády. „Neočekával jsem, že budeme takto servilní,“ řekl Foldyna, pro nějž to může znamenat problém při vyjednávání o vládní spolupráci s hnutím ANO. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…