Foldynu možná vyloučí z ČSSD. Poslanec mezitím vytáhl špinavé prádlo

20.09.2019 15:59

Dlouholetý poslanec sociální demokracie Jaroslav Foldyna pálil do vlastních řad. ČSSD prý tak dlouho podporovala tzv. politické neziskové organizace, až ji tyto organizace sežraly jako pohádkový Otesánek své rodiče.

Foldynu možná vyloučí z ČSSD. Poslanec mezitím vytáhl špinavé prádlo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD

Foldyna proto hodlá sledovat, kdo bude hlasovat pro schválení této úmluvy. Ať už se budou zmínění poslanci jmenovat jakkoli, podle Foldyny to budou lidé patřící právě do skupiny neomarxistů. Půjde také o lidi, kteří cítí, že ztrácejí podporu voličů a nezbývá jim, než se opřít o sílu neziskových organizací. 

Anketa

Souhlasili byste, kdyby prezident Zeman zastavil stíhání premiéra Babiše?

86%
14%
hlasovalo: 19739 lidí

Už dnes se tedy dá odhadnout, že pro Istanbulskou úmluvu budou hlasovat Piráti, kteří, jako sněmovní sekce pražské Kliniky bezezbytku splňují kritérium číslo jedna a prosazování dokumentů tohoto typu jejich hlavní politickou náplní, uvedl Foldyna.

Je mu prý smutno z toho, že pro schválení Istanbulské smlouvy bude hlasovat i značná část ČSSD, která podle poslance podporovala tzv. politické neziskové organizace tak dlouho, až jí neziskové organizace vlastně sežraly. Jako pohádkový Otesánek své rodiče.

„Sociální demokracie budovala a podporovala (samozřejmě z peněz daňových poplatníků) struktury nikým nevolených politických nátlakových skupin (pro něž se vžilo označení ‚politické neziskovky‘) tak dlouho a tak usilovně, až tyto struktury vygenerovaly svůj vlastní politický projekt, který ČSSD zlikvidoval ještě dříve, než by to dokázala ona sama, i když na tom už několik let usilovně pracuje. Sociální demokracii se stalo totéž, co rodičům v pohádce o Otesánkovi – byla sežrána vlastním politickým dítětem. Nemám z toho radost, ale je potřeba říci, že v tom příběhu je nejen kus ironie, ale především spravedlnosti,“ pálil Foldyna do vlastních řad.

Sociální demokraté podle Foldyny doplácí na to, že místo aby naslouchali svým voličům, tek na ně brali karabáč. Voliči to cítí, a chovají se podle toho. Tentýž osud potká i další tradiční strany, až voliči poznají pravdu i v jejich případech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…