Foldynu ve funkci místopředsedy jednomyslně podpořil Krajský výbor ČSSD v Ústeckém kraji

15.10.2018 21:52

Krajský výkonný výbor ČSSD v Ústeckém kraji podpořil Jaroslava Foldynu ve funkci místopředsedy strany. Foldyna ČTK řekl, že nebude rezignovat na tuto funkci. V Děčíně se sejde se spolustraníky ve středu, probírat budou jeho pozici předsedy okresního výboru.

Foldynu ve funkci místopředsedy jednomyslně podpořil Krajský výbor ČSSD v Ústeckém kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projednávání víceletého finančního rámce EU. Debata se také stočila na hlasování českých europoslanců pro uvalení sankcí na Maďarsko

Foldyna po vlastním neúspěchu v komunálních volbách prohlásil, že odchází ze stranických funkcí. Po vyjádření prezidenta Miloše Zemana, který Foldynův ohlášený krok nepovažoval za adekvátní, a reakci okolí uvedl, že své rozhodnutí ještě zváží.

Sociální demokraté se nedostali do městských zastupitelstev v Praze, Hradci Králové, Ústí nad Labem či ve Zlíně. Pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do zastupitelstva nepřekročili ani v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Liberci a některých okresních městech. Foldyna neúspěšně kandidoval v Děčíně, ČSSD tam získala jediný mandát.

KVV Ústeckého kraje bude předkládat materiál k vnitrostranické diskusi, podle něhož se má spíš přesměrovat pozornost od personálních půtek k věcnému obsahu, k programovým bodům, na které by se strana měla zaměřit s větší vehemencí. ČTK to po dnešním zasedání řekl krajský předseda Miroslav Andrt.

Sociální demokracie v Ústeckém kraji před čtyřmi lety získala na radnicích 318 zastupitelů, letos obhájila 146 křesel. „Těžko lze říci, že by to byl důsledek nekvalitní práce jednotlivých představitelů. Přesně se nám prokázalo, že tam, kde v obcích a městech jsme měli schopné komunální politiky, tak ti v zásadě svoji pozici obhájili,“ řekl Andrt, který je místostarostou Štětí. V tomto městě ČSSD volby vyhrála, obhájila pět z osmi mandátů.

Každá organizace a okres si nyní musí podle Andrta vyhodnotit situaci po volbách. „Někde se projevila ta celostátní nálada,“ podotkl Andrt. Předsedkyně ústeckého okresního výkonného výboru Michaela Vaňková zvažuje, že nebude už obhajovat funkci. Foldyna by měl vydat prohlášení ve středu.

Foldyna se stal místopředsedou ČSSD v dubnu při obměně vedení, která nastala po neúspěchu socialistů v loňských volbách do Sněmovny. Stranu čeká jednání ústředního výboru, který je podle stanov oprávněn vyslovit nedůvěru členům vedení. Ti budou však i bez toho obhajovat své funkce na březnovém sjezdu.

Foldyna byl dlouholetým děčínským zastupitelem a od roku 2016 působí jako náměstek ústeckého hejtmana. V Poslanecké sněmovně je od roku 2010.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…