Forejt dobrovolně odchází i od Zaorálka. Co bude s místem ve Vatikánu?

01.01.2017 15:05

Bývalý ředitel protokolu prezidentské kanceláře Jindřich Forejt ukončí také služební poměr na ministerstvu zahraničí. Požádal o to sám písemně. Ministerstvo žádosti vyhoví a poměr bude ukončen k pondělí 2. ledna. Ministerstvo to dnes oznámilo v tiskové zprávě. Informaci převzala ČTK.

Forejt dobrovolně odchází i od Zaorálka. Co bude s místem ve Vatikánu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

Místa na Hradě se Forejt vzdal k 6. prosinci z osobních a zdravotních důvodů. Na ministerstvu zahraničí byl Forejt ve služebním poměru od června 2015, ale po celou dobu měl neplacené volno.

Krátce předtím, než Hrad oznámil, že Forejt odchází z postu ředitele protokolu, média upozornila na existenci kompromitujícího videa, na kterém je údajně Forejt zachycen. Autentičnost záběrů se nepodařilo ověřit.

Média také jeho výpověď spojují s řevnivostí mezi Forejtem a kancléřem Vratislavem Mynářem nebo Zemanovým poradcem Martinem Nejedlým.

Otázkou je, zda se naplní sen Jindřicha Forejta stát se českým velvyslancem ve Vatikánu. Skutečnost, že se vzdal místa na ministerstvu zahraničí, mu dosažení cíle ztíží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…