Forejt sedí na dvou židlích. Pracuje i pro Zaorálka, aby si mohl splnit sen

01.07.2015 13:50

Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt od pondělí sedí na dvou židlích. Pracuje už nejen pro prezidenta Miloše Zemana, ale i pro ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Bude slaďovat jejich zahraniční cesty. Informují o tom Lidové noviny.

Forejt sedí na dvou židlích. Pracuje i pro Zaorálka, aby si mohl splnit sen
Foto: Radim Panenka
Popisek: Postavička krtečka je v Číně oblíbená

 „Ano, Jindřich Forejt bude zaměstnancem Ministerstva zahraničních věcí,“ potvrdila mluvčí šéfa diplomacie Michaela Lagronová. „Bude zařazen v odboru diplomatický protokol,“ upřesnila. Deník ovšem dodává, že se hradní ceremoniář nechal v Černínském paláci zaměstnat především proto, aby si mohl jednou splnit sen a opravdu se stát českým velvyslancem ve Vatikánu. Svou roli v tom hraje zákon o státní službě, který dnes nabývá účinnosti. Velvyslanci jsou chápáni jako zaměstnanci státní služby, ale na Hrad se zákon nevztahuje, takže si Forejt musel rozšířit působiště.

Protože má Forejt ukončené jen středoškolské vzdělání, dostal na ministerstvu zahraničí jen asistentský post se základním platem. Zatím se prý řeší, jestli bude muset Forejt na své pracoviště vůbec docházet. V podobné pozici jako Forejt je již delší čas ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček. I on pracuje pro Zemana, ale formálně je též zaměstnancem Zaorálka na dlouhodobé neplacené dovolené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…