Forejt zůstane na Hradě i po nástupu Zemana. Velvyslancem ve Vatikánu se nestane

09.02.2013 19:54

Ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt se rozhodl zůstat na Pražském hradě i po nastoupení nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana do funkce. Velvyslancem ve Vatikánu se tedy nakonec přece jen nestane. Uvedl to Zeman v Pardubicích na konferenci Strany práv občanů – zemanovců.

Forejt zůstane na Hradě i po nástupu Zemana. Velvyslancem ve Vatikánu se nestane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

 

"Prezident může jmenovat jednotlivé vedoucí funkcionáře v hradní kanceláři až po své inauguraci, která je 8. března. Budu čekat na to, kdo si v té hradní kanceláři bude přát zůstat a kdo odejde. V obou případech je to jejich svaté právo. Jasně, a to ještě před prezidentskými volbami jsem řekl pouze to, že nepočítám s pány (ředitelem politického odboru prezidentské kanceláře Ladislavem) Jaklem a (zástupcem vedoucího kanceláře pro oblast komunikace a kultury Petrem) Hájkem," citovala Zemana ČTK. Rozhodnutí Forejta neopouštět Hrad si prý velice váží.

Forejt tak nenastoupí jako velvyslanec ve Vatikánu, kde mu dveře k této pozici otevřel ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09). Ještě před rokem ale prohlašoval, že by jej do Vatikánu vyslal jen přes vlastní mrtvolu.

„Podle mého názoru je Vatikán místo, kde všude v Evropě obyčejně jsou jmenováni seniorní diplomaté s velikou zkušeností, a nikoliv člověk, který nikdy na žádném diplomatickém postu nebyl,“ vysvětloval onehdy svoje stanovisko Schwarzenberg.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…