Fotbaloví fanoušci napadli v tramvaji černocha. Mačkali mu na hlavu citron

09.11.2017 16:04

Skupinka fotbalových fanoušků Sigmy Olomouc napadla v sobotu v Praze Afričana. Na hlavu mu dokonce v tramvaji vymačkali citron. O případu, kdy lidé muži z černého kontinentu odmítli svědectví, píše server Aktuálně.cz.

Fotbaloví fanoušci napadli v tramvaji černocha. Mačkali mu na hlavu citron
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Muže původem ze západní Afriky napadli fanoušci fotbalové Sigmy kvůli barvě jeho pleti. Útočníci byli zadrženi policií, jež je podezřívá ze spáchání rasově motivovaného trestného činu. Jak uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk, všichni zadržení skončili na policejním oddělení.  Kriminalisté na případu nyní pracují pro podezření ze spáchání trestných činů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, výtržnictví a ublížení na zdraví,“ uvedl Daněk. 

K incidentu došlo v tramvaji číslo 6 před sobotním fotbalovým utkáním mezi pražským klubem Bohemians a Sigmou Olomouc. Na zastávce I. P. Pavlova přistoupilo asi dvacet mladých mužů, kteří začli na 36letého Afričana řvát, že je černá huba a špinavej negr. Muž cestoval na schůzku s kamarádem, v Praze žije dlouhodobě. Je programátorem v jedné nadnárodní firmě.  

Napadený muž pak uvedl, že na něj mladíci křičeli, aby se vrátil do Afriky. Černoši a židi by měli jít podle nich do plynu. Následně na něj zaútočili citrony. Krátce před vystoupením u stadionu Bohemians útočníci použili i pěsti a kopali do něj. Nikdo z cestujících se jej podle jeho slov nezastal, následně mu cestující ani neposkytli svědectví. 

Původní text ZDE.

Jak pak muž uvedl, zmáčkl tlačítko nouzového zastavení. „Řidička se divila, ale musela vidět, že mě napadli. Když jsem ji požádal, aby zavolala policii a sanitku, zeptala se proč,“ popsal muž, jenž měl dle svých slov vybitý telefon.

Policisté pak fanoušky zadrželi ještě v průběhu zápasu – tedy sedm z nich. Muž utrpěl při útoku zhmožděniny a modřiny. Při rozbíjení skla u nouzového tlačítka si pak ještě pořezal prsty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…