Fotbalovou Slavii koupili Číňané

04.09.2015 13:00

Fotbalový klub Slávia Praha dnes koupila čínská společnost CEFC China Energy Company Limited. Bude mít 60% podíl, zbytek vlastní Jiří Šimáně, miliardář a spolumajitel společnosti Travel Service. Informuje server Neovlivni.cz

Fotbalovou Slavii koupili Číňané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka zavítal do sportovního klubu Slavie. Návštěva se nesla v přátelském duchu

Informaci o změně majitele potvrdil bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, který v současnosti pracuje jako prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce.

CEFC Slavii koupila od bývalého ministra dopravy za ODS Aleše Řebíčka, kterému se nepodařilo postavit klub na nohy; ba nopak, dostal jej svým počínáním až na pokraj insolvence.

Zajímavostí je, že CEFC v současnosti vlastní i podíl ve finanční skupině J&T Finance Group, která ovládá největšího soka Slávie. Nikoho jiného než pražskou Spartu. Manažeru Sparty Danieli Křetínskému se ale nepodařilo přesvědčit čínské investory, aby podpořili jeho klub. Číňané se chtějí skrze fotbal lépe usadit na evropském trhu.

Prezident Zeman byl v době uveřejnění zprávy na státní návštěvě Číny, kam jej doprovázeli například šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta nebo v současnosti pravděpodobně nejznámější Čech v Číně, fotbalista Pavel Nedvěd. Ten by údajně mohl otevřít v Šanghaji fotbalovou školu.

Společnost CEFC se zároveň vyjádřila, že chce být partnerem i české fotbalové reprezentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …