Francie a Německo jsou ostře proti přerozdělování uprchlíků. Ale...

01.06.2015 21:04

Francie i Německo jsou znepokojeni politikou EU, týkající se přerozdělování uprchlíků. Podle nich by bylo vhodné uvažovat i nad tím, jak která země již uprchlíkům vypomohla a odpíchnout se od toho. Informovala o tom agentura Reuters.

Francie a Německo jsou ostře proti přerozdělování uprchlíků. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Evropská komise minulý týden navrhla odlehčení zemím, které jsou první v řadě na nápor uprchlíků, tedy Řecku a Itálii, v rámci schématu přerozdělení čtyřiceti tisíc zájemců o azyl do celé Evropské unie.

Plán počítá s tím, že Francie a Německo, jakožto dva největší státy EU, pojmou 40% z celkového počtu azylantů.

Ministři vnitra obou zemí dali jasně najevo, že jsou připraveni návrh EU projednat a že je důležité do něj zahrnout veškeré snahy, které země podnikly pro pomoc uprchlíkům v nouzi.

Poukázali také na skutečnost, že skoro tři čtvrtiny celkového počtu uprchlíků žádají o azyl v pouhých pěti zemích. Těmi je Německo, Francie, Švédsko, Itálie a Maďarsko.

Od pátku evropské úřady zachránily přes pět tisíc uprchlíků, plavících se k nám přes Středozemní moře. K tomu však do tisíců stoupá počet těch, které se zachránit nepodařilo.

Jižní Evropa požaduje po EU pomoc s nastalým přílivem uprchlíků, ale mezitím v jiných zemích rostou protiimigrační nálady a na nich se vezou sílící politické strany, které v uprchlících vidí ekonomický problém a odmítají jejich přijetí.

Evropská komise navrhla rozdělit všech čtyřicet tisíc uprchlíků mezi jednotlivé státy na základě jejich ekonomické a populační situace a nezaměstnanosti, společně s počtem žádostí o azyl do konkrétních zemí.

Británie, Dánsko a Irsko jsou vyjmuti z této situace a na přerozdělováni těchto uprchlíků se nebudou žádným způsobem podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…