Francouzi srovnali romský tábor se zemí. Ne všem ale poskytli náhradní ubytování

27.08.2015 21:46

Francouzské úřady dnes nechaly srovnat se zemí jeden z největších romských táborů na předměstí Paříže a policie přinutila k evakuaci z místa 200 až 300 lidí. Radnice obce La Courneuve sice slíbila pro vysídlence zajistit náhradní ubytování, dostalo se ho však jen pár jedincům, zejména nemocným a matkám s dětmi, uvedla agentura AP. V centru obce se ocitlo zhruba pět desítek bezradných Romů, kteří nevěděli, co si počít.

Francouzi srovnali romský tábor se zemí. Ne všem ale poskytli náhradní ubytování
Foto: Daniela Černá
Popisek: Romské protesty v Ostravě

Podle představitele departementu Seine-Saint-Denis, který leží severovýchodně od Paříže, dostalo ubytování asi 60 žen, dětí a nemocných. Dalším pak radnice zajistila nouzové bydlení na ubytovnách. Celkem šlo ale o pouhých 12 pokojů pro nejpotřebnější. Zbytek zůstal na pospas osudu.

„Nic pro nás neudělali. Řekli, že pro mě nemají místo,“ svěřil se agentuře AP muž, který v táboře bydlel se ženou a třemi dětmi. Nejmladšímu z nich je půl roku.

Když policie přiměla lidi k odchodu, najely na slum z chatrčí a stanů buldozery. Radnice tak splnila nařízení soudu z letošního února, které jí ukládalo zajistit likvidaci nezákonně utvořeného tábořiště mimo jiné i z hygienických důvodů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…