Francouzská politička Le Penová přijede v dubnu do Prahy

23.03.2015 15:56

Kontroverzní francouzská politička Marine Le Penová přijede 22. dubna do Prahy. Předsedkyně nacionalistické Národní fronty navštíví českou metropoli na pozvání neparlamentní Občanské konzervativní strany, kterou vede někdejší poslanec a pražský radní za ODS Jiří Janeček, napsal dnes server Hlídací pes.

Francouzská politička Le Penová přijede v dubnu do Prahy
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

"Můžu potvrdit, že Marine Le Penová do Prahy dorazí," řekl serveru Janeček. Detaily prý chce sdělit ve čtvrtek na tiskové konferenci, kterou plánuje s poslancem hnutí Úsvit Radimem Fialou. 
   
K protiimigrační a Národní frontě se hlásí i druhé křídlo hnutí, které se postavilo proti předsedovi Tomiu Okamurovi a jehož představitelé plánují založit novou politickou stranu. "Pokud (Le Penová) přijede, rád se s ní setkám. Je to zajímavá dáma, umírněná politička, která dbá na tradice a kulturnost, je to pravděpodobná budoucí francouzská prezidentka," řekl Hlídacímu psu představitel této frakce, poslanec Úsvitu Marek Černoch. 
   
Národní frontu označují někteří pozorovatelé za krajně pravicovou stranu. Loni zvítězila ve volbách do Evropského parlamentu. V nedělním prvním kole francouzských místních voleb skončila Národní fronta druhá za pravicovou koalicí v čele s konzervativním Svazem pro lidové hnutí bývalého prezidenta Nicolase Sarkozyho, ač ji průzkumy předpovídaly první místo. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…