Francouzský prezident poslal další vzkaz Britům. A nová premiérka odpověděla

22.07.2016 9:28

Francouzský prezident Francois Hollande po setkání s novou britskou premiérkou Theresou Mayovou konstatoval, že Británie může zapomenout na přístup na volný trh EU, pokud nebude současně respektovat volný pohyb osob po Unii a spřátelené Británii stojící mimo EU.

Francouzský prezident poslal další vzkaz Britům. A nová premiérka odpověděla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Po setkání francouzského prezidenta Francoise Hollanda a britské premiérky Theresy Mayové z úst francouzské hlavy státu zaznělo, že by ostrovní království mělo co nejrychleji zažádat o vystoupení z EU, pokud tamní voliči dali jasně najevo, že nechtějí mít s evropským společenstvím nic do činění. Současná nejistota, kdy se přesně neví, co bude dál, oslabuje pozici celé EU na světových trzích.

Na společné tiskové konferenci podle ČTK Hollande také řekl, že si britská vláda bude muset vybrat. Buď bude respektovat všechny svobody EU a pak dostane přístup na volný evropský trh, nebo bude omezovat volný pohyb osob, ale pak se s přístupem na volný trh může rozloučit.  

„Nelze to rozdělit. Není možné, aby byl volný pohyb zboží, volný pohyb kapitálu, volný pohyb služeb, ale ne volný pohyb osob,“ řekl prezident. Mayová poznamenala, že musí respektovat přání většiny Britů a migraci dostat pod větší kontrolu, ale zároveň stojí o dobrou dohodu s EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…