Fridrichová a další známé tváře z ČT se rozjely: Přiznávám se k hanobení hlav státu. Kam se mám hlásit? Už se na mě vaří voda...

15.11.2016 21:48

Nehanobí prezidentský úřad a jeho důstojnost Miloš Zeman, když ve veřejném rozhlase používal slovo „kunda“? Ptá se novinář Josef Kopecký píšící pro MF Dnes Andreje Babiše (ANO). A nebyl jediný, kdo si dobíral Hrad a poslance, kteří chtějí vrátit do právního řádu zákon o hanobení prezidenta. Ke Kopeckému se přidali lidé z České televize nebo Jakub Janda z Evropských hodnot.

Fridrichová a další známé tváře z ČT se rozjely: Přiznávám se k hanobení hlav státu. Kam se mám hlásit? Už se na mě vaří voda...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman neskrýval radost nad vítězstvím Donalda Trumpa

„Nehanobí náhodou úřad a DŮSTOJNOST prezidenta ČR Miloš Zeman, když pro @Radiozurnal1 v živém interview vykládal ‚kunda sem, kunda tam‘?“ Tato slova napsal na sociální síti Twitter Josef Kopecký. A nebyl jediný, kdo si dobíral Hrad a poslance, kteří chtějí prezidenta Zemana chránit pohrůžkou až ročního vězení pro lidi, kteří budou o prezidentovi mluvit nepěkně.

Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty se tvrdě opřel do komunisty Zdeňka Ondráčky, který se zákonem na ochranu prezidenta přišel. „Když komunisti říkají, že společnost není dost vyspělá a je třeba ji vychovat, vzpomenu si na příběhy všech, které ti bastardi ‚vychovávali‘,“ rozčílil se Janda.

Politolog Jiří Pehe sáhl v souvislosti s tímto návrhem zákona k citátu ze Švejka. „Nevím, kdo ho tam nechal, ale našel jsem v kanceláři obraz pana prezidenta. Radši jsem ho hned dal na půdu, aby na něj nesraly mouchy...,“ napsal politolog. Narážel tím na známou konverzaci hostinského Palivce, který oznámil tajnému agentovi rakousko-uherské policie, že schoval obraz císaře pána na půdu, jelikož na něj „sraly mouchy“, a hostinský chtěl předejít nevhodným narážkám hostů.

Se svou troškou do mlýna přišla i Nora Fridrichová z České televize. „Dobrovolně se přiznávám k hanobení hlav státu. Mám se někam hlásit?“ ptala se. Na to ji hned reagovala její kolegyně ze sportovní redakce Darina Vymětalíková posměšným dotazem: "A to oni ti nepíšou? Mně jo, že mě brzy vyhodí..." K tomu Fridrichová ještě vzápětí poznamenala: "Píšou, že se na mě vaří vody. Ale to asi v zákoně nebude."

Přidal se i zaměstnanec České televize, sportovní komentátor Jaromír Bosák. „Přemítám, jestli by byl za urážku prezidenta považován i eventuální výrok, že je hlava státu chytrá jako poslanec Ondráček...,“ položil řečnickou otázku na Twitteru. František Lutonský taktéž z České televize přirovnal současné dění k jednomu slavnému dětskému pořadu. „Děti koukají na gumídky. Kníže Ignor a jeho věrný Stoupa by klidně mohli vystupovat v nějaké slušné paralele ze současnosti,“ vyjádřil svůj názor.

Petr Třešňák z Respektu Ondráčkův návrh ještě rozšířil, prý bychom to měli vzít při jednom a ochránit před nemravně hovořícími Čechy i čínského a ruského prezidenta. Závěrečnou otázku k tématu přidal další novinář z Respektu, Ondřej Kundra. „Přehlédl jsem to, nebo se Andrej Babiš zatím k omezení svobody slova nevyjádřil?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…