Fridrichové píší velmi naštvaní lidé. Sranda nekončí, Dvořák si zavařil

19.02.2021 11:43

Další extempore epidemiologa Romana Prymuly neušlo kritické reakci moderátorky České Televize Nory Fridrichové. To, že ordinuje zemi tvrdý lockdown, aby se o pár hodin později vydal na fotbalový zápas, označila na sociální síti za papalášství. Zapomněla však zároveň zmínit, že na té samé tribuně, v ten samý čas, se objevil i její šéf – ředitel České televize Petr Dvořák. To jí lidé následně důrazně připomněli, nyní by Dvořáka rádi viděli v pořadu 168 hodin. Prymulovi se vysmála i její kolegyně Barbora Kroužková.

Fridrichové píší velmi naštvaní lidé. Sranda nekončí, Dvořák si zavařil
Foto: Repro Facebook
Popisek: Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová v debatě o nezávislosti ČT

„Ne, já už nemůžu, pískej konec!“ reaguje novinářka České televize Nora Fridrichová na informaci, že se včerejšího zápasu Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City, který se odehrál ve čtvrtek večer v pražském Edenu, účastnil epidemiolog Prymula, hradní kancléř Mynář nebo tenistka Kvitová.

K tomu dodala, že uprostřed spodní řady seděl také Jan Marounek, který je ředitel odboru ochrany veřejného zdraví na Ministerstvu zdravotnictví a zástupcem hlavní hygieničky. „Zkoušeli jsme testování metodou PCR části osob přímo v den zápasu a části osob antigenním testem před zápasem a propojení výsledků laboratorních testů do systému vstupenek a propojení na vstupní kontroly na stadion,“ sdílela citaci jeho slov pro MF DNES.

Že v lóži zaujal místo i samotný ředitel České televize Petr Dvořák, už nevypíchla. Netrvalo dlouho, než jí to ostatní facebookoví uživatelé připomněli.

„No, ale i pan ředitel ČT, ne?“ narážel na jeho účast na zápase Ladislav Németh.

„Nora Fridrichová – co na tom zápase dělal Petr Dvořák?“ zajímá se Michal Pour.

„Koukám, že i pan Dvořák využil této nabídky, aby byl i nadále připraven hájit nezávislost České televize,“ rýpl si Vladimír Adámek.

Někteří navrhovali, že by Dvořák mohl být příštím hostem jejího pořadu 168 hodin, kde by mohl o zápasu blíže poreferovat.

„Zdravím vašeho pana ředitele. Doufám, že se ho v pondělí ve 168 zeptáte, jak hráli na cimbály. Díky,“ napsal Jorge Waters.

„Budete točit reportáž pro pořad 168 hodin o této události? Pokud ano, zmíníte se o tom, že tam byl i váš šéf Petr Dvořák? Pro připomenutí ředitel ČT seděl o dvě řady výše nad panem Prymulou (je to ten pán v oranžovém kroužku,“ napsal Pavel Ryba.

„Jsem zvědav, zda bude reportáž v 168-ce. Pokud jste opravdu nezávislá, musíte je sjet tak jako například chlastačku v Teplicích. Zaslouží si to. A můžete se zrovna optat pana ředitele, odkdy je očkovanej (budete překvapena),“ poradil novinářce Tomáš Novotný.

K tomu ještě závěrem dodal, aby nezapomněli ani na řeporyjského starostu Pavla Novotného, který pány na svém twitteru hájí způsobem svým vlastním. „Ubohý, nefér lynč. Prymula, Saša, všichni tam, vše dodrželi, neproklouzne tam myš. Jděte do prdele, vy házeči kamenů,“ popustil uzdu svým emocím.

Epidemiolog Prymula svou účast na zápase sám přiznal, místo očekávané omluvy se však hájí tím, že neměl žádnou dovolenou a byl stále doma. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ postěžoval si ČTK.

Jeho argumentům se vysmála další novinářka České televize Barbora Kroužková.

„To jako mám bejt furt doma??!??“ citovala s podivením jeho reakci.

„Byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ dodal Prymula, který neshledává v ničem problém. Premiér v reakci na to ukončil s Prymulou coby se svým poradcem spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…