Fuj. Islamisté předvedli, jak krutá je jejich představivost, a ublížili lidem opět novým způsobem

06.07.2016 8:04

Islámskému státu se podařilo v posledních týdnech zorganizovat několik teroristických útoků, ale v samotném boji se jeho bojovníkům příliš nedaří. V irácké provincii Salahuddin někteří z nich utekli z boje a stihl je za to krutý rest.

Fuj. Islamisté předvedli, jak krutá je jejich představivost, a ublížili lidem opět novým způsobem
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Jak uvádí britský deník Daily Mail, sedm džihádistů z Islámského státu bylo vhozeno do vroucího kotle s vodou. Ještě před tím jim byly podle očitých svědků svázány nohy a ruce, aby nemohli z kotle uniknout. Následně tak byli fakticky zaživa uvařeni. Není to ale poprvé, kdy dezertéry Islámského státu stihla podobná bestiální smrt. Stejný osud potkal devatenáct bojovníků minulý měsíc, když utekli z bojů proti bezpečnostním silám v al-Shuhada a al-Nassaf.

Uvaření ve vroucím kotli zaživa je vedle stínání hlav, stahování z kůže a upalování další z brutálních „technik“, kterými se Islámský stát snaží nejenom potírat odpor nepřátel i reagovat na selhání vlastních bojovníků přímo na bojišti, ale také tímto způsobem vysílá signál do okolního světa. Podle mnohých expertů jde však spíš o „předsmrtné“ křeče a spíš tím Islámský stát ukazuje svoji bezradnost a neschopnost čelit úspěšné ofenzivě západních i islámských spojenců.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Obdobná utrpení však zažívají pod knutou Islámského státu také stovky žen z kmene jezídů, které byly zajaty a slouží jako sexuální otrokyně. Deník Daily Mail v této souvislosti připomíná exkluzivní rozhovor se sedmnáctiletou jezídkou, která otevřeně hovořila o devítiměsíčním pekle, kdy ji džihádisté coby sexuální otrokyni denně bili a znásilňovali. Vedle hromadného brutálního znásilňování byla také mučena v případě, že nechtěla vyhovět mnohdy zvrhlým požadavkům džihádistů.

Tato konkrétní žena byla unesena loni v srpnu poté, co bojovníci Islámského státu obsadili město Sindžár. Společně s ostatními spoře oděnými mladými ženami a dívkami žijícími ve městě byla spoutána a držena v jednom z místních hotelů. Následně byla převezena do hlavního města Islámského státu Rakky, kde byla na trhu se sexuálními otrokyněmi prodána jednomu džihádistovi, který vystupoval pod jménem Al-Russiyah. Jak uvedla v rozhovoru, vedle ní si tento muž koupil také její desetiletou sestru a další stejně starou dívku.

„Každé ráno jsme se museli svléknout a on nás nestydatě očichával. Poté se rozhodl, se kterou z nás chce mít sex. Když se rozhodl, zbývající dívky byly k dispozici jeho ochrance. Tito muži však byli ještě brutálnější, a tak jsem v podstatě cítila úlevu, když si mě vybral Al-Russiyah. Nemělo smysl se jim bránit. Když jsem to jednou zkusila, opařili mi nohu vroucí vodou. Navíc mě v průběhu znásilňování nutili citovat verše z Koránu a ještě mě u toho brutálně bili,“ svěřila se mladá žena redaktorům Daily Mail.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…