Funguje to výborně, sdělila místopředsedkyně Sněmovny o manželství s výrazně mladším mužem

13.07.2016 13:01

Hostem úterního pořadu Vaše téma serveru TN.cz byla místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO). Hovořilo se například i o jejím vztahu s mladším mužem či o alkoholu ve sněmovních lavicích.

Funguje to výborně, sdělila místopředsedkyně Sněmovny o manželství s výrazně mladším mužem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Jakub je o šestnáct let mladší než já, ale je vyspělejší než mnoho mých vrstevníků. Například v tom pohledu, co žena má a nemá dělat,“ řekla o svém novomanželi Jermanová. „Funguje to naprosto výborně,“ podotkla s tím, že se vzali z lásky a je šťastná.

„Respektuje moji práci a, světe div se, je na mě i hrdý,“ sdělila. Když si naplánuje svou dovolenou, tak se ji snaží respektovat. Jermanová má z předchozího vztahu šestnáctiletého syna.

Celý pořad najdete ZDE.

„Pro mě jako pro ženu není mužský svět jednoduchý. To myšlení je úplně jiné,“ řekla s tím, že pro ženy je těžší se prosadit. „Žena, která má ambice, je divná. Naučila jsem se s tím žít. Ti mladší, co přicházejí po nás, to vnímají jinak. Muži se začínají zapojovat do rodinného života,“ podotkla. „Nedostatek žen vnímám v tom, že ženy samotné nechtějí změnu – je to dáno historií, systémem vzdělávání a nedostatkem sebevědomí. A toto je cesta dlouhodobější než stanovování kvót,“ myslí si. 

Závěrem se Jermanová vyjádřila k zákazu alkoholu ve Sněmovně. „Protlačila jsem si to a bylo to dobře,“ řekla. Zásadní věcí je podle ní nebát se a vykomunikovat si vše doma. „Ambice je zdravá, pokud máte cíl, který chcete dosáhnout, a jste přesvědčená, že je to správně, tak za tím jděte. A chcete-li něco změnit, změňte to, nikdo jiný to za vás neudělá,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…