Gabal: Jezdit na Donbas je jako podporovat Islámský stát

06.12.2017 11:15

Ivan Gabal již není poslancem za KDU-ČSL, ale stále se aktivně vyjadřuje k politické situaci v České republice. Trvá na tom, že musíme dbát o své bezpečí . To zahrnuje i ochranu Ústavy a všech prezidentských kandidátů. Bezpečnostní informační službu teď proto podle Gabala čeká dost práce. Zvlášť, když bude v důležité komisi působit komunista Zdeněk Ondráček, který se nijak netají nesouhlasem s ukotvením Česka v západních strukturách.

Gabal: Jezdit na Donbas je jako podporovat Islámský stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Gabal

„Informační podporu tajných služeb, právo úkolovat je, má dnes pouze jeden kandidát. BIS musí chránit celý ústavní proces, všechny oficiální kandidáty. Jde o správný požadavek vzhledem k zjevným zahraničním tlakům. Volba prezidenta je vitální infrastruktura demokracie,“ napsal Gabal na sociální síti Twitter.

Gabal nepochybuje o tom, že Rusko se snaží ovlivňovat vnitropolitickou situaci v Česku, jak na to opakovaně upozornil např. prezidentský kandidát Jiří Drahoš. Jeho obavy o ovlivnění voleb dosáhly takové míry, že vyrazil i za končícím premiérem Sobotkou, který Drahoše ujistil, že se tajné služby České republiky starají o bezpečnost země. Gabal by však ocenil, kdybychom se chovali stejně sebevědomě jako biatlonistka Gabriela Koukalová, která nahlas kritizovala ty ruské sportovce, kteří dosahovali svých úspěchů za pomoci dopingu.

„Ruské desinformační zásahy do našich prezidentských voleb odpovídají zkušenosti biathlonistek s dopingem v olympijské soutěži v Soči. Postupujme s odvahou českého biathlonu i při preventivní ochraně prezidentské soutěže. Po volbách se medaile nevrací!“ doplnil Gabal varovně taktéž na Twitteru.

Možná právě do protikladu ke Gabriele Koukalové postavil Gabal komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který se má stát předsedou sněmovní komise pro dohled nad Generální inspekcí bezpečnostních sborů. Podle Gabala by nebylo dobře, kdyby takovýto člověk dohlížel na policii. Už proto ne, že se staví velmi kriticky k EU a k NATO, čímž zpochybňuje zakotvení České republiky v západních strukturách. Jak připomněl Martin Veselovský v DVTV, Ondráček označil NATO za „zasranou instituci“.

Anketa

Za předpokladu, že ANO bude vůdčí silou případné koaliční vlády a její největší stranou,...

hlasovalo: 9713 lidí

Bývalý lidovecký poslanec Gabal také připomněl, že Ondráček se jako komubnistický policista stavěl do cesty lidem, kteří v roce 1989 volali po větší svobodě v tehdejším Českslovensku. A jako by to samo o sobě nestačilo, už jako poslanec se Ondráček stavěl vstřícně k proruským povstalcům na Ukrajině. Ondráček se dokonce zúčastnil otevření ambasády povstalecké Doněclé lidové republiky, ačkoli Česká republika toto státní těleso odmítá uznat. Ondráček doknce navštívil povstalce v Doněcku a liboval si, jak tam bylo bezpečno.

„Mlácení spoluobčanů na rozkaz ve službě komunistickému režimu 89 byl nedostatek inteligence a vkusu. Podporovat návštěvou gangstery luhansko-donbaska je mezinárodně-právní diskvalifikace a kapitulantství vůči zájmu ČR ve prospěch Kremlu. Srovnatelné s přímou podporou ISIS,“ uvedl Gabal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …