Gabal chce snižovat počet ruských diplomatů u nás. A už k tomu rozjíždí oficiální akci

14.08.2017 20:40

Lidovecký poslanec Ivan Gabal se obrátil dopisem na ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka. Hodlá ho požádat, aby si promluvil s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem nebo jiným odpovědným politikem. Měli by si prý spolu promluvit o snížení počtu ruských diplomatů v Praze.

Gabal chce snižovat počet ruských diplomatů u nás. A už k tomu rozjíždí oficiální akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Gabal

Rusko nařídilo stažení stovek amerických diplomatů a dalšího personálu amerických ambasád z Ruska. Rusové tím reagují na další zpřísnění sankcí vůči Rusku, které schválili američtí zákonodárci a podepsal je prezident Trump. Podle představ Moskvy by se měly vyrovnat počty amerických pracovníků v Rusku s počtem ruských pracovníků ve Spojených státech. Gabal se možná nechal inspirovat právě tímto požadavkem.

„Chci, aby je upozornil, že ruská ambasáda u nás je naddimenzovaná. Měla by proto snížit počet personálu o šedesát procent na nějakých 45 diplomatů. To by odpovídalo tomu, co máme v Moskvě,“ sdělil Aktuálně.cz Gabal.

Celý článek naleznete zde.

„Naše zpravodajské služby poukazují na to, že se Rusové zdaleka nevěnují jen diplomatické a konzulární činnosti,“ podotkl.

Gabal v dopise Zaorálkovi doporučuje, aby vůči Rusům postupoval stejně, jako postupují Rusové vůči Spojeným státům. Požadavek na vyrovnání diplomatických sil je totiž logický a je v našem vlastním bezpečnostním zájmu.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…