Gajdůšková možná skončí i ve vedení ČSSD. A kdopak ji prý má nahradit?

26.10.2014 8:00

Až si ČSSD bude na jaře volit nové vedení, na postu místopředsedkyně by dosavadní Alenu Gajdůškovou mohla nahradit ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Gajdůšková možná skončí i ve vedení ČSSD. A kdopak ji prý má nahradit?
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Podle jeho informací už lidé z okolí premiéra Bohuslava Sobotky ministryni Marksovou neformálně oslovili. A jak Marksová na možnost, že by mohla zastávat post místopředsedkyně ČSSD, reagovala? "Proč ne,“ konstatovala.

Gajdůšková by o kandidatuře uvažovala, pokud by dostala více nominací

Stávající místopředsedkyně Gajdůšková se podle serveru teprve rozhoduje, zda se vůbec pokusí funkci obhájit. "Ještě nejsem rozhodnutá. Končí pro mě jedna životní etapa a musím si rozmyslet, jestli pokračovat dál,“ cituje server Gajdůškové slova s tím, že o kandidatuře by prý intenzivně uvažovala v případě, že by dostala větší množství nominací a strana si tak o ni de facto sama řekla.

Jenže podle hlasů ve straně není v dobré pozici. „Zatímco při minulé volbě byla senátorkou a navíc místopředsedkyní Senátu, letos ve druhém kole senátních voleb prohrála s bývalým šéfem JZD Slušovice Františkem Čubou a z aktivní politiky odchází,“ podotkl server.

Zatím jedinou ženou, která oficiálně oznámila kandidaturu, je členka pražské ČSSD a náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…