Gajdůšková přišla o senátorský plat. Lidový dům se o ni rozhodl postarat

06.12.2014 8:51

Bývalá místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková z horní komory ve volbách vypadla. MF Dnes ale zjistila, že se ji rozhodla platit její ČSSD, a to do doby, kdy bude vykonávat funkci místopředsedkyně strany. Dostávat prý bude odměnu ve výši základního platu poslance.

Gajdůšková přišla o senátorský plat. Lidový dům se o ni rozhodl postarat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

V horní komoře po letošních volbách skončila dlouholetá senátorka a místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková, která prohrála souboj s kandidátem Strany práv občanů Františkem Čubou. Mluvila o tom, že zažádá o důchod a bude se věnovat rodině. Více času chtěla také věnovat na vykonávání funkce místopředsedkyně ČSSD. A právě její strana se rozhodla Gajdůškovou podpořit a za její práci pro sociální demokracii jí platit.

Krátce po její prohře se totiž podle zjištění MF Dnes vedení ČSSD dohodlo, že ji bude platit z peněz Lidového domu po dobu, kdy bude místopředsedkyní strany. Tedy minimálně do března příštího roku, kdy se koná volební sjezd sociální demokracie. Spekuluje se proto, že tato práce jí nevydrží dlouho. Není jisté, zda post místopředsedkyně strany obhájí.

Přestože odměnu za práci prý sociální demokraté nechtěli prozradit, MF Dnes zjistila, že by se měla pohybovat na úrovni stávajícího základního platu poslanců a senátorů, který činí 55 900 korun.

Gajdůšková minimálně do sjezdu vypomůže v zázemí strany

Gajdůšková si ale pohoršila. Jako první místopředsedkyně Senátu pobírala měsíčně základní mzdu téměř 117 tisíc korun a na odchodném si ale z horní komory Parlamentu odnesla téměř šest set tisíc.

„Vedení ČSSD schválilo zařazení paní Gajdůškové jako uvolněné místopředsedkyně. Vzhledem k tomu, že většina členů vedení sociální demokracie je vytížena účastí ve vládě, pomůže paní Gajdůšková s fungováním zázemí naší strany v Lidovém domě,“ vysvětlil deníku šéf strany Bohuslav Sobotka. Gajdůšková prý nechtěla k věci dát žádné vyjádření s tím, že to, co uvedl Sobotka, stačí.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…