Gauner. Vyjde to najevo, naříkal na Babiše jeho veliký nepřítel. Ale ukázalo se, že také nemá čistý štít

25.05.2017 9:47

Zemědělec Bohumír Rada nemůže přijít na jméno budovateli Agrofertu a dnes již bývalému ministru financí Andreji Babišovi (ANO). Když pro něj Rada hledá nějaké označení, říká mu „gauner“. A to není zdaleka jediné nelichotivé označení, které na adresu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše používá. Sám o sobě prý šéf ANO tvrdí, že v této zemi ovládá všechno, včetně prezidenta republiky Miloše Zemana.

Gauner. Vyjde to najevo, naříkal na Babiše jeho veliký nepřítel. Ale ukázalo se, že také nemá čistý štít
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš na setkání v Českých Budějovicích

V rozhovoru s Martinem Veselovským v internetové televizi DVTV.cz Rada označuje Babiše za bezpáteřního predátora, který umí zneužívat zákony České republiky. Protože viděl, co Babiš dělá, nevěří prý právnímu systému České republiky. Já jsem se dostal do pozice těch lidí, kterým dává koblihy, a pak je využije,“ posteskl si.

V minulosti byl největším dodavatelem kuřat v této zemi. Jak Babiš sílil v oblasti drůbeže, rozhodoval se Rada, zda s ním bude spolupracovat. Když Babiš stál o spolupráci s Radou, prý ho opíjel rohlíkem, resp. koblihou.  Nakonec se rozhodl a rozhodl se špatně. Rozhodl se s Babišem spolupracovat. Tak to vidí on sám.  V jednu chvíli byl prý v situaci, kdy si myslel, že mu nezbude nic  jiného než spáchat sebevraždu. Nakonec svou společnost Jevišovice prodal Agrofertu.

Veselovský však hostovi připomněl, že i on sám byl tvrdým podnikatelem, který se nebál pohybovat se na hraně zákona, jako první např. provozoval bioplynovou stanici ještě před tím, než k tomu v Česku existovala definitivně dokončená legislativa. Lidé žijící v okolí si stěžovali na strašlivý zápach a na podnikatele si došlápla Inspekce pro životní prostředí.

"Uděláte spoustu životních chyb, ale neudělám to tak, že bych dělal podrazy. Měl jsem jakýsi odpad, který se mi nepodařilo zfermentovat. A to ne že bych já něco úmyslně dělal, já jsem to tehdy dělal s nejlepším svědomím. Lidi po mne tehdá šli, i média po mě tehdá šla a já to beru tak, že to byla moje chyba, že jsem nedokázal nabrat dostatek informací, abych to dělal líp,“ popisuje část svých vlastních podnikatelských aktivit Rada.

To ale prý nic nemění na tom, že se k němnu Andrej Babiš zachoval neférově. „Systém Agrofertu je založený na tom, že při ovládání cizí společnosti není nic korektního,“ upozornil Rada.  Využívá k tomu prý i tzv. „znaleckou mafii“.

„To dělá tak, že pan Faltýnek, který dneska je předsedou poslaneckého klubu ANO, má svého syna ve znalecké společnosti AC Consulting, která pracuje pro potřeby Agrofertu v rámci celé jižní Moravy. To je taková, já tomu říkám znalecká mafie. Soudy dávají ohodnotit společnosti jen této firmě, i když jich tam existuje asi dvacet, postěžoval si Rada. „Platí to, co jsem řekl na Václaváku, pro mne je to podnikatelskej gauner, ... je to žralok,“popisuje šéfa hnutí ANO Rada.

Dokud vedl firmu v Jevišovicích Rada, zaměstnával prý 360 lidí. Babiš většinu propustil a dnes zaměstnává 120 lidí. A přitom tvrdí, že zachovává pracovní místa. Podle Rady Babiš zkrátka lže. Host je prý připraven opakovat to stále dokola, i když se ho údajně snaží umlčet. Víte, můj děda byl partyzán a říkal mi, když umíral: „Chlapče, bojuj za pravdu.“ „A já budu bojovat,“ sliboval.

Babiš prý poškodil stovky až tisíce lidí, ale většina se bojí promluvit. Rada ale boj nevzdává, nevzdává se ani v obyčejné práci. „Já jsem ještě dneska ráno byl u dobytka,“ prozradil . Ale čeho se vlastně všechna údajně Babišovi oběti bojí „Že má prsty všude, že má prsty v daňovém prostředí, které pak po těch lidech půjde,“ popisuje podnikatel.  

Celý rozhovor naleznete ZDE.

Když já přijdu do hospody, tak se mě lidi ptají, kdy se už konečně něco stane, kdy ten predátor skončí, prozradil Rada. Babiš měl v Jevišovicích okrást lidi o 200 milionů korun a na Břeclavsku o sto milionů.

„Já jsem zažil Babiše v letadle, kdy on mi říkal, že on ovládá všechno – přes prezidenta, ministra vnitra, prostě všechno. Až se tyhle nitky zpřetrhají, tak to vyjde najevo,“ slibuje si Rada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…