Gazdík: Schwarzenberg se mě ptal, jestli může jít na toaletu

23.09.2013 11:52

Předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a lídr společné kandidátky s TOP 09 ve Zlínském kraji Petr Gazdík v rozhovoru s Týdnem hodnotil práci STAN ve vládě a připomněl svědomitost Karla Schwarzenberga.

Gazdík: Schwarzenberg se mě ptal, jestli může jít na toaletu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Starostové měli ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS) dva ministry, oba na Ministerstvu kultury. Jiří Besser nejdříve odstoupil kvůli zatajení účasti ve firmě Comoros Group a nákupu vily na Floridě v majetkovém přiznání. Alena Hanáková se zase potýkala s „procesy“.

K chybám došlo, ale resort kultury patří k těm nejsložitějším

Gazdík připouští, že k chybám došlo. Připomíná ale, že Ministerstvo kultury je jedním z nejsložitějších resortů. „Náš první ministr nevedl resort z manažerského hlediska úplně špatně. V momentě, kdy u něho nastal problém s tím, že neuvedl něco, co měl, vyvodil osobní odpovědnost a odešel,“ popisuje Gazdík.

Hanáková prý udělala řadu rozumných kroků, které ovšem nedokázala dobře vysvětlit a mediálně prodat.

Šéf STAN připustil, že to není pro hnutí dobrá bilance. Přesto si myslí, že to je zkušenost, kterou nadělá každá nová strana.

Nepřetahujeme se o to, zda bude ve sněmovně člen STAN nebo TOP 09

Do nadcházejících voleb se STAN snaží nasadit co nejlepší kandidáty, aby byl co nejlepší výsledek. Na společných kandidátkách s TOP 09 má ale hnutí Gazdíka jen tři lídry. „Nepřetahujeme se o to, zda bude ve sněmovně člen Starostů, anebo člen TOP 09,“ upozornil. Poukázal také na lídry TOP 09 jako je Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek, Leoš Heger, profesor Rom Kostřica.

Schwarzenberg byl vždycky svědomitý. Před hlasováním se dovoloval, zda může na toaletu

Na otázku, zda by Schwarzenberg dokázal ještě další čtyři roky vykonávat funkci opozičního poslance, odpověděl Gazdík kladně. Kníže podle něj dělá všechno svědomitě.

„Jako předseda poslaneckého klubu si pamatuji, jak se před důležitými hlasováními při poměru 101 hlasů chodil ptát, zda se může vzdálit na toaletu. Mnoho poslanců ani toto tak poctivě nebralo,“ popsal Gazdík.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…