Gazdík popichoval v ČT: Nakonec nám budou stačit jen prezidentské volby

24.07.2013 23:07

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petr Gazdík překvapil v Událostech, komentářích na ČT, když řekl, že v Česku už nebude potřeba jiných voleb než prezidentských. Ironicky tak chtěl poukázat na to, že podle něj u nás bude vládnout strana, která ve volbách získala 4,3 procenta – SPOZ.

Gazdík popichoval v ČT: Nakonec nám budou stačit  jen prezidentské volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„U nás může vládnout strana, která ve volbách získala 4,3 procenta,“ varoval na ČT Petr Gazdík. „To považuji za velký demokratický exces,“ dodal. Podle něj to může dojít až tak daleko, že prezident začne jmenovat do funkcí hejtmany a starosty, takže nebude potřeba jiných voleb než prezidentských.

To vše předseda STAN považuje za plíživý převrat. Vláda Jiřího Rusnoka podle něj rozhodně není úřednická. Komentoval tak i jmenování místopředsedy SPOZ Radka Augustina do funkce šéfa Úřadu vlády. „Já nevím, jakou má kvalifikaci pro tuto funkci, proč se pro něj pan Rusnok rozhodl?“ ptal se v pořadu Gazdík.

Na to mu suše odvětil předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), že takovou „habaďůru“ jsme tu nemuseli mít, kdyby byly předčasné volby. Jenže ty koalice nechtěla. LIDEM navíc, jak připomněl, také nikdo nevolil – a přesto ve vládě byli.

„Jiří Rusnok musí do této funkce instalovat někoho, komu věří. Vždyť se podívejte, kdo mu tam zbyl,“ hájil premiéra a ukázal na jméno Lubomíra Poula, který je spojen s případem Jany Nagyové. „Je naprosto jasné, že pokud ty předčasné volby nebudou, budou se tu dál dít věci na hraně Ústavy,“ varoval Štěch.

Z kroků Miloše Zemana i Jiřího Rusnoka ale příliš překvapen nebyl. Dalo se prý očekávat, že premiér využije některých „svých“ lidí a jmenuje je do funkcí. Stejně tak je prý pochopitelné, že když je v čele státu člověk, jehož jméno je v názvu nějaké strany, bude zde určitý vliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…