Gazdíkův možný nástupce Půta: Musíme kandidovat bez TOP 09

11.03.2014 12:47

Rozvolnit spolupráci s TOP 09 plánuje pravděpodobný příští předseda hnutí Starostové a nezávislí, stávající hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Vyplývá to z rozhovoru, který poskytl serveru iDnes.cz. Podle tohoto serveru by stávající předseda STAN Petr Gazdík právě Půtu rád viděl jako svého nástupce.

Gazdíkův možný nástupce Půta: Musíme kandidovat bez TOP 09
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Libereckého kraje a předseda STAN Martin Půta

STAN a TOP 09 mají podepsanou smlouvu o spolupráci na volební období stávajícího Parlamentu. „Jsou v ní nastavené mechanismy, které se týkají komunálních a krajských voleb a které říkají, že o formě účasti ve volbách budou rozhodovat krajští zástupci obou subjektů. Hodně slýchám od svých kolegů, že bychom měli jít v krajských volbách na vlastních kandidátkách,“ přiznal Půta, podle něhož diskuse o tom, co bude následovat, by se měla odehrávat až po komunálních volbách. „Ale z dlouhodobého hlediska by naším cílem mělo být kandidovat v krajích na samostatných kandidátkách. Samozřejmě pokud se kraje domluví na nějaké spolupráci s TOP 09, tak to bude jejich rozhodnutí,“ uvedl.

Podle Půty představa, že už do loňských voleb mělo jít hnutí STAN samostatně, byla trochu romantická a „skončila by fiaskem“. Půta by rád, aby hnutí STAN spolupracovalo v krajských volbách především s řadou regionálních subjektů, které zastupují komunální politiky. „Téměř v každém kraji takové uskupení je, ať už jsou to Patrioti ve východních Čechách, Pro kraj v Ústeckém kraji, či Jihočeši. Měli bychom se pokusit o spolupráci všech těchto hnutí,“ uvedl možný budoucí šéf hnutí STAN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…