Genderově korektní nařízení z EU mi způsobuje břichabol, prohlásila Černochová

27.11.2013 13:59

Poslankyně ODS Jany Černochové se ptali čtenáři ParlamentníchListů.cz na její práci ve sněmovně a na to, proč o ní není zatím slyšet. Čtenář poukázal na to, že mlčením a chováváním se nemůže podařit vrátit značce ODS dobré jméno. S tím politička souhlasila a poukázala na svou práci, kterou dosud odváděla. Připustila ovšem, že nemusí být tolik vidět.

Genderově korektní nařízení z EU mi způsobuje břichabol, prohlásila Černochová
Foto: archiv J. Černochové
Popisek: Starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS)

Černochová  tvrdí, že pro ODS pracuje dennodenně. Jednala například o zákonech, které bývalá sněmovna nestačila projednat. Přiznala také, že se zabývala stěhováním kanceláře, uzavíráním smluv fasováním karet, počítačů a průkazek. Přitom jí zbyl čas na komunikaci s občany, se kterými jednala o problematice lichvy.

Celou odpověď si přečtěte ZDE

„Vím, že tato práce není příliš vidět, ale jsem si jista, že je nutné ji udělat,“ tvrdí poslankyně ODS.

Genderově korektní procentování lidského žití mi způsobuje břichabol

Černochová také odpovídala na dotaz na zastoupení žen v politice. Podle ní je žen v současné sněmovně tolik, kolik jich zvolili občané.

„To je demokracie, o kterou jsme usilovali a zvonili klíči, jen si jí teď, když ji máme, nedokážeme vždy vážit a respektovat ji. Mýma očima viděno, už dlouho nejsou kandidátky jen pánským klubem,“ míní Černochová.

Celou odpověď si přečtěte ZDE

Odmítla ovšem kvóty na 40procentní zastoupení žen v dozorčích radách podniků. „Promiňte, ale mne toto „gendrově korektní“ procentování lidského žití, tohle socialistické inženýrství způsobuje břichabol. To nefunguje, neprospívá a svět to ví,“ uvedla politička.

Pracuju na tom, aby byl v této zemi slyšet hlas autentické pravice

Na ODS teď zůstává práce v opozici. Černochová poukázala na to, že na opoziční stranu zbývá v českém prostředí zejména obstrukce, boření a křik. Ona sama se ale nechce k takovým praktikám uchylovat. „Chci pracovat na tom, aby hlas autentické pravice v této zemi byl slyšet. Chci být skutečnou opozicí k politicko-nepolitickému slepenci populistů, kteří se nyní chystají vládnout,“ slíbila ve své odpovědi.

Poslankyně také poukázala na svou uplynulou práci ve sněmovně, kdy se jí podařilo prosadit výročí smrti Jana Palacha jako významný den. Její strana dokázala protlačit zákon o hazardu, který dal větší pravomoci starostům obcí a měst, a také zákon o třetím odboji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…