Generál Blaško: Nedělejte ze slušných lidí udavače

25.01.2017 13:37

Finanční úřady by měly mít pravomoc v rozhodování, komu výjimku udělit a samozřejmě za to nést i odpovědnost. Ne plošně, ale individuálně rozhodovat, kdo může být ze systému EET vyřazen a na jak dlouho, píše generálmajor Hynek Blaško, krajský zastupitel za SPO.

Generál Blaško: Nedělejte ze slušných lidí udavače
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

A vyzývá – nedělejte ze slušných lidí, dodržujících zákony, udavače. „A co to takzvané udavačství na podnikatele, jenž nevydal účtenku. Ti, co to takhle nazývají, se vlastně staví proti zákonu a špiní ty, kterým není jedno, že se zákon nedodržuje. Tak na co se zákony přijímají, když mají platit pro jedny a druhé ne. Zákony přece platí pro všechny,“ píše Blaško.

Další zarážející skutečností je podle Blaška zveřejnění chyby v objemu přebytku státního rozpočtu a to, že za to nikdo nenese odpovědnost a politici se nezodpovědně radují z velikosti „medvěda“, kterého rozporcují. „Každý podnikatel, kterému by ekonom ve firmě takto pracoval, dotyčného vyhodí na hodinu, a tady nic. Čekám na chvíli, kdy se uvede, že to není pravda a že se do systému nabourali ruští hackeři, aby destabilizovali naše hospodářství,“ podotýká Blaško s tím, že teď před volbami by se náramně hodilo odhalit špiona, který se chystal ovlivnit volby. „Máme na to vytvořen úřad, tak by se měl blýsknout. Jako celek to na mě dělá dojem hlídacího psa, který bude rozhodovat, který politický subjekt je jakýsi …fob, …sta, atd. a bude podávat podněty pro zahájení vyšetřování a tím vyřazení z volebního klání,“ dodal Hynek Blaško.

Celý příspěvek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…