Generál Dohnal zvažuje, že bude žalovat ministerstvo Válkové

25.07.2014 12:46

Bývalý ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal zvažuje, že podá žalobu na Ministerstvo spravedlnosti. Učiní tak v případě, že by ministryně Helena Válková nevyřídila jeho rozklad proti odvolání.

Generál Dohnal zvažuje, že bude žalovat ministerstvo Válkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal

„Ocitl jsem se v právním vakuu, které české zákony neznají a nepřipouštějí. Trvá to už čtyři měsíce a nikdo to neřeší," uvedl odvolaný ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal.

„Nemohl jsem být fakticky převeden do záloh, nebo ustanoven na jiné služební místo. Jsem doma, ačkoliv jsem stále příslušníkem Vězeňské služby," doplnil.

Helena Válková v polovině července přerušila řízení o rozkladu. Ministerstvo spravedlnosti to vysvětlilo tak, že čeká na rozhodnutí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) – ta totiž řeší údajně předraženou zakázku kuchyňských technologií Vězeňské služby z éry, kdy byl v jejím čele právě Dohnal.

Podle Dohnala ale Válková rozhodnutí o rozkladu jen účelově oddaluje a protahuje tím nezákonný stav, který sama vyvolala. Vězeňské zakázky s tím prý vůbec nesouvisí. Jak totiž zdůraznil před novináři, není podezřelý ani stíhaný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…