Generál Randák: Co bylo Mirku Topolánkovi ,,šumák" a kdo zařizuje věci pro Bohuslava Sobotku

04.08.2015 7:48

Člen správní rady Národního fondu proti korupci a bývalý ředitel civilní rozvědky Karel Randák mimo jiné v rozhovoru pro server HlídacíPes.org uvedl, že „Markem Dalíkem“ pro premiéra Bohuslava Sobotku je jeho přítel, advokát Radek Pokorný. Svého Dalíka měl dle něj každý z premiérů.

Generál Randák: Co bylo Mirku Topolánkovi ,,šumák" a kdo zařizuje věci pro Bohuslava Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Randák

Randák mimo jiné také hovořil o justici, která je dle něj svým způsobem elitní, uzavřenou společností, která se řídí vlastními pravidly. „Získávat zevnitř informace, dostat se k detailům, je nesmírně obtížné,“ řekl.

S redaktorem serveru také zavzpomínal na skandál, kdy se čeští politici, lobbisté a byznysmeni sjížděli do toskánského Monte Argentaria. Korupce se dle něj nyní děje skrytěji. „Také je vidět, jak se střídali lidé ve vedení firem, určitý posun. Šéf ČEZu Daniel Beneš by určitě nejel do Monte Argentaria s paní Nagyovou, kupříkladu. Ale myslím, že zpětně se prokáže, že i později vazby samozřejmě byly, třeba mezi Ivem Rittigem a některými politiky nepochybně. Ale nikdo nebyl tak bohorovný jako Mirek Topolánek, kterému bylo všechno úplně ‚šumák‘, neboť si myslel, že je mu moře po kolena,“ řekl s tím, že se tak stalo zcela jistě i proto, že byl velmi pod vlivem Marka Dalíka.

Původní text čtěte ZDE.

V souvislosti s korupcí byl zmíněn také rozsudek nad exhejtmanem Rathem. „Korupčníci mají určitě větší strach. Ale že by změnili své charaktery, o tom silně pochybuji. Ti, co v tom jeli, v tom jedou dál, byť skrytějšími prostředky,“ uvedl.

A řeč přišla i na ruskou propagandu. „Rusové tento způsob boje používají dlouhá desetiletí. Vlastně už jedno století. Nechci říkat otřepanou větu ‚na hrubý pytel hrubá záplata‘, ale mělo by se odpovídat adekvátně. Nevidím v tom problém,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …