Generál Šándor po útoku na britský parlament: Ještě, že u nás nikdo útočit nechce. Kdyby lidé věděli, co může hrozit Úřadu vlády...

22.03.2017 18:36

Bezpečnostní expert Andor Šándor ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls zhodnotil nebezpečnou situaci před britským parlamentem. Srovnal tamní situaci s Českem a nechápavě kroutil hlavou nad tím, co je ještě dnes možné před Úřadem vlády. Někdo prý asi nechápe, co všechno by se před Úřadem vlády mohlo stát.

Generál Šándor po útoku na britský parlament: Ještě, že u nás nikdo útočit nechce. Kdyby lidé věděli, co může hrozit Úřadu vlády...
Foto: Česká televize
Popisek: Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby, generál v záloze Andor Šándor

Šándor konstatoval, že ho incident v Londýně nepřekvapil, bohužel. „No, po pravdě mě to nepřekvapilo, Británie je dlouhodobě ohrožena islamistickými teroristy, o tom není pochyb. V tuhle chvíli to může nést stopy teroristického útoku, ale není to jisté.“

Měli bychom se mít na pozoru a neupínat svou pozornost k jediné potenciální hrozbě. „Každý potenciální terorista útočí tím, co je mu nejbližší. Pokud umí řídit, je to autem, pokud umí střílet použije zbraň, pokud si umí vyrobit výbušninu, tak si ji vyrobí. Já bych byl nerad, abychom si řekli, že teď každý útok bude proveden autem,“ varoval.

Česká republika je prý prozatím poměrně v bezpečí, i když díky volně průchozím hranicím v EU expert trvá na tom, že není otázkou, zda u nás dojde k nějakému teroristickému útoku. Podstatné je, kdy k němu dojde.

„Relativně jsme v bezpečí, naše muslimská komunita je malá. Bylo by bláznivé a naivní se domlouvat, že se nic takového nemůže stát. I před Poslaneckou sněmovnou jsou policisté, ale nemyslím si, že by byla ohrožena jen Poslanecká sněmovna. Máme tu cíle, které mohou být zajímavé. Máme tu západní cíle, máme tu židovskou část města v Praze, synagogy a je otázka, jak jsou tato místa chráněna,“ varoval host.  

Bezpečnostní expert je přesvědčen, že naše vládní budovy jsou chráněny. Na druhé straně se mu jeví jako absolutně nepochopitelné, že před Úřadem vlády je i parkoviště pro autobusy. „Nic takového neuvidíte v Bílém domě ani na Downing Street, ale před naším Úřadem vlády to tak je a mně to přijde jako totální nepochopení bezpečnostní situace,“ uzavřel poněkud udivený Šándor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…