Generální ředitel TV Nova Dvořák potvrdil, že končí

30.07.2010 21:32

Nejsledovanější tuzemská komerční televizní stanice TV Nova je bez svého nejvyššího muže. Situace se tak vyvinula poté, co dosavadní generální ředitel Petr Dvořák povýšil do funkce viceprezidenta společnosti CME.

Generální ředitel TV Nova Dvořák potvrdil, že končí

Ve své nové funkci má Dvořák na starosti dohled nad generálními řediteli televizí, které pod CME spadají. Pokud by zůstal nejvyšším šéfem Novy, hlídal by vlastně sám sebe. V komentáři k nové situaci to potvrzuje i on sám.   

"Pozice generálního ředitele je v tuto chvíli prázdná," uvedl Mediáři Dvořák. "Kdybych zůstal na té pozici, byl bych v konfliktu zájmů," dodal.

Ještě před pěti týdny ovšem televize Nova uváděla, že Dvořák generálním ředitelem zůstává.

Dvořáka má nahradit šéfka marketingu Nováková

Televize nyní hledá nového generálního ředitele. Jak už tento týden informovaly ParlamentníListy.cz, na základě vnitrofiremní komunikace, do které redakce mohla nahlédnout, by měla na místo Dvořáka nastoupit současná ředitelka marketingu Miloslava Nováková.

Ta velkou restrukturalizaci zpravodajství Nova provedla už v červnu. Zmizelo několik známých redaktorů, například politický reportér Vladimír Keblúšek. Důvodem změn bylo slučování týmu Novy s agenturou Mediafax.

K situaci v TV Nova v pátek vydala prohlášení tisková mluvčí komerční televize.

V rámci změn, které probíhají na úrovni CME i CET 21, došlo k oddělení strategického a operativního řízení. Za strategické řízení společnosti jsou zodpovědní tři jednatelé CET 21. Petr Dvořák zůstává jednatelem CET 21, dalšími jednateli jsou Oliver Meister, viceprezident CME pro vnější vztahy, a Adrian Sarbu, prezident CME. Operativní řízení bude zajištěno nově definovanými pozicemi generálního ředitele a výkonného ředitele, přičemž výkonným ředitelem byl od 1. 7. 2010 jmenován dosavadní programový ředitel TV Nova David Stogel. Ten do obsazení pozice generálního ředitele zodpovídá jednatelům společnosti.

Dvořák přešel do CME z PPF

Generální ředitel Petr Dvořák je od května viceprezidentem CME (Central European Media Enterprises) zodpovědný za televizní vysílání všech stanic CME.

Do Novy přišel spolu se vstupem PPF v roce 2002, kdy se stal jednatelem firmy. Generálním ředitelem se stal v květnu 2003 po odvolání Vladimíra Železného a zůstal jím i poté, co Novu koncem roku 2004 koupila od PPF americká mediální společnost CME, jejíž hlavní osobností je Ronald Lauder.

Mediální skupiny CME působí kromě České republiky také v Bulharsku, Chorvatsku, Rumunsku, Slovinsku a na Slovensku, kde provozuje televizi Markízu. Pod hlavičkou CETV jsou akcie skupiny obchodovány i na Burze cenných papírů Praha.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…