Geniální rétor, vypustil slova chvály Babiš po projevu Zemana. Fiala mu za to hned dal políček

18.02.2018 13:10

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) označil projev prezidenta Miloše Zemana na sjezdu ČSSD za pravdivý, trefný a vtipný. Předseda ODS Petr Fiala se Babišovu hodnocení nediví, podle něj Zemanova doporučení směřovala ke zničení ČSSD a jejímu nahrazení hnutím ANO. Zeman v projevu mimo jiné vyzval ČSSD, aby jednala s ANO o podpoře vlády, neusilovala ale o ministerské pozice.

Geniální rétor, vypustil slova chvály Babiš po projevu Zemana. Fiala mu za to hned dal políček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

"Přemýšlím, kdy jsem slyšel lepší projev na stranické půdě, než byl ten dnešní, co pronesl pan prezident. Musím říct, že byl skvělý. Pravdivý, trefný, vtipný a pronesený spatra. Podle mě geniální rétor," napsal Babiš na Twitteru.

"Andreji Babišovi se projev Miloše Zemana na sjezdu ČSSD líbil. Nedivím se mu. Prezident ČSSD doporučil, ať jde do vlády s ANO, ale vlastně nejde do vlády, ať nechá ministerská křesla ANO a pro sebe ať chce jen náměstky. Lepší recept k zničení ČSSD a jejímu nahrazení hnutím ANO už ani nelze dát," napsal Fiala na twitteru.

Zeman vyzýval ČSSD, aby neodcházela do opozice, ale aby vyjednávala s hnutím ANO o novém kabinetu. Osobně však prezident soudí, že sociální demokraté by neměli požadovat vládní křesla, jen pozice náměstků.

Prezident také označil za důvod poklesu preferencí ČSSD to, že strana v čele neměla silnou osobnost. Nepřímo zmínil bývalého premiéra Bohuslava Sobotku, který loni několik měsíců před volbami opustil funkci předsedy strany. Sobotka měl zejména v závěru fungování předchozí vlády spory s tehdejším ministrem financí Babišem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…