Gentleman Šarapatka poslankyni: Husa. Syčí a kejhá v Babišově drůbežárně

20.11.2020 7:15

Mezi Radním ČT Zdeňkem Šarapatkou a poslankyní hnutí ANO Barborou Kořanovou opět roste napětí. Kořanová zkritizovala slova generálního ředitele ČT Petra Dvořáka a Šarapatka ihned přišel s protiútokem.

Gentleman Šarapatka poslankyni: Husa. Syčí a kejhá v Babišově drůbežárně
Foto: Screen Xtv
Popisek: Poslankyně Barbora Kořanová v pořadu Luboše Xavera Veselého

Generální ředitel České televize Petr Dvořák po odvolání Dozorčí komise ČT konstatoval, že po příchodu nových členů do Rady ČT už se nedaří nalézat nejlepší řešení různých situací v ČT, ale bohužel dochází k pokusům veřejnoprávní televizi ostřelovat.

„Situace v Radě České televize začíná být znepokojivá. Vnímám velmi intenzivně, že po příchodu nových členů se mění způsob projednávání jednotlivých agend, namísto hledání věcných řešení, která by byla nejlepší pro Českou televizi, dochází k hledání překážek a záminek k jejímu ostřelování,“ prohlásil Dvořák. .

Novými členy Rady jsou ekonomka Hana Lipovská, publicista Pavel Matocha a publicista Lubomír Veselý.

Situace v ČT

Poslankyni hnutí ANO Barboře Kořanové se jeho slova ani trochu nelíbila a dala najevo, že s panem ředitelem „hrubě nesouhlasí“.

„Hrubě nesouhlasím s vyjádřením Petra Dvořáka směrem k “novým” radním České televize, kteří navíc nebyli jediní, kdo hlasoval pro odvolání Dozorčí komise. Ředitel svým útokem na radní za užití jejich zákonné pravomoci pouze přispívá k destabilizaci ČT,“ vypálila Kořanová, která se k vysílání ČT staví dlouhodobě kriticky.

Situace v ČT

A tady se přihlásil o slovo Zdeněk Šarapatka, člen Rady ČT, který v minulosti udeřil kupříkladu na hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který byl vyfocen, jak se v srpnu tohoto roku modlil v kostele. Šarapatka si neodpustil rýpnutí, že než Ovčáček přišel na Hrad, pracoval mimo jiné pro komunistické Halo noviny. A o komunistech je známo, že nepřekypují láskou k církvi. Když se komunisté po roce 1948 chopili moci, řadu církevních bratří a sester uvěznili a mnozí zaplatili jen za příslušnost k církevnímu společenství cenu nejvyšší.

Šarapatka tehdy nezůstal u připomínky, že Ovčáček pracoval pro komunistické noviny. Ještě si přisadil, že jako hradní mluvčí poslal pozdrav na vlastenecké setkání v Příčovech, jak se akce oficiálně nazývala. Podle Šarapatky se tam sešli „xenofobové, rasisté a fašisté“.

Stejně jako v srpnu udeřil na Ovčáčka, rýpl si teď i do zmíněné poslankyně Kořanové.

„Čeština je malebný a bohatý jazyk. Vezměte si třeba "potrefená husa se vždycky ozve". Nádhera! Že se rozčileně syčí a kejhá v Babišově drůbežárně, kdykoliv kolem projde pravda, je v pořádku. Tenhle chov se příštího sv. Martina beztak nedočká.....,“ konstatoval Šarapatka.

Situace v ČT

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…