George Soros, Člověk v tísni, peníze pro uprchlíky a Šiklová. Server opět prohrábl čísla v ČR

29.11.2016 13:15

Na neziskové organizace a jejich vazby na jednotlivá ministerstva se zaměřil Josef Provazník ze serveru ePortal.cz. „Jsou jako hladové kobylky a nemají nikdy dost,“ tvrdí. V minulosti se věnoval působení Nadace Open Society Fund Praha George Sorose, která podle něj obdržela v loňském roce ze státního rozpočtu 111 milionů, i na působení Člověka v tísni, který loni hospodařil s rozpočtem ve výši 1,5 miliardy korun.

George Soros, Člověk v tísni, peníze pro uprchlíky a Šiklová. Server opět prohrábl čísla v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Nepříjemně mě překvapilo nejenom to, že se v neziskovém sektoru rozdělují každým rokem stovky milionů korun z našich daní, ale také to, kolik známých tváří veřejného života, ale i bezejmenných pěšáků, se dokázalo přisát na státní cecík. Mnozí z nich se už přímo na svých studiích připravují na dráhu neziskovkáře, který šíří dobro za cizí peníze a sám kromě propagandistických kampaní nic nevytváří. V České republice tak v posledních letech vznikla privilegovaná kasta,“ zmínil Provazník. 

Úvodem se zaměřil na Ministerstvo práce a sociálních věcí pod vedením Michaely Marksové (ČSSD). Bývalá zastupitelka ČSSD na Praze 2 podle Provazníka mj. působila sedm let v neziskové společnosti Gender Studies o.p.s., jejíž zakladatelkou je dlouholetá členka KSČ Jiřina Šiklová.

„Vzhledem k výše zmíněnému se tedy ani není co divit, že právě Gender Studies, kde působí i dcera Milana Uhdeho Zuzana, v posledních dvou letech obdržela v rámci programu Dejme (že)nám šanci třináct milionů korun. Peníze pocházejí z Norských fondů a tento program spravuje Sorosova Nadace Open Society Fund Praha,“ konstatuje s tím, že nyní je jasné, že se Marksová nemohla angažovat ve věci kauzy Michalákových a jejich synů v Norsku. 

Anketa

V hádce o Českého slavíka stojím za...

hlasovalo: 14604 lidí

Je tedy logické, že v té věci se Marksová prakticky vůbec neangažovala. Nemohla přece zradit své Norskem dotované družky ve zbrani. Známá agitátorka za Barnevernet Monika Elšíková je mimochodem přítelkyní Marksové, která jí prý dokonce měla pomáhat s adopcí dítěte. 

Následující graf pak podle Provazníka poukazuje na to, že za uplynulých osm let odešlo na různé projekty neziskových organizací v oblasti podpory integrace přistěhovalců téměř sto milionů korun, nejvíce pak obdrželo Centrum pro integraci cizinců, které poskytuje sociální poradenství pro migranty. 

Provazník si pak také všímá toho, že Ministerstvo kultury loni poslalo například téměř milion korun do mezinárodního centra výtvarného umění, které založil umělec David Černý. O rok dříve to bylo od MK 1,6 milionu. Ano, jde o toho Davida Černého, který v minulých dnech uvedl, že „na Hradě sedí zamrdaná zkurvená kupa hoven a sraček“.

A co Ministerstvo vnitra? To v roce 2015 poslalo na integraci cizinců asi 20 milionů korun, poznamenává mimo jiné Provazník, jenž si dále všímá i rozdělování peněz z evropských fondů.

Původní text ZDE.

„Neziskový sektor je zavalen desítkami milionů tuzemských i ‚evropských‘ peněz. Nemůžete se potom divit, že je vůbec nezajímá případ paní Michalákové. Neziskovkáři jsou v podstatě sektou a její členové se střetávají na různých konferencích, diskusních klubech, kulatých stolech, multikulti hudebních festivalech, udržují vřelé vztahy s novináři a mají své lidi na ministerstvech. To z nich skutečně činí nejvlivnější uskupení v České republice. Jejich vliv a moc připomíná zhoubný vliv odborů v poválečné Velké Británii, ale i moc komunistů po roce 1948 v našich zemích,“ netajil se s příměrem Provazník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…