George Soros chce možná zabránit vládě Andreje Babiše. Erik Best vidí zlou souvislost

05.06.2017 13:25

Miliardář George Soros má podle všeho obavy o osud Evropské unie. Prý ji ohrožují odstředivé tendence. Střední Evropa se často staví na odpor, jih Evropy zase ohrožuje nezaměstnanost. Fakt, že se Střední Evropa „staví na zadní“ dokládá Soros tvrzením, že Česko v tuto chvíli odmítá euro. Americký novinář Erik Best si klade otázku, co tímto tvrzením – minimálně polopravdou – Soros vlastně sleduje. Snaží se snad o ovlivnění voleb v Česku?

George Soros chce možná zabránit vládě Andreje Babiše. Erik Best vidí zlou souvislost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Faktem je, že ODS a Babišovo hnutí ANO hlasitě odmítají společnou evropskou měnu. A kdyby na české politické scéně existovaly jen tyto dvě strany, americký miliardář maďarského původu George Soros by měl pravdu, že se Česká republika vzpouzí v otázce přijetí eura.

Jenže ony tu nejsou jen tyhle dvě strany, jak na svém webu připomíná i americký novinář žijící v Česku Erik Best. Na politické scéně máme např. TOP 09 v čele s Miroslavem Kalouskem. Tato strana si euro vložila takřka do štítu. Pozitivně se k přijetí společné evropské měny staví také KDU-ČSL a proti euru v žádném případě není ani stávající premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), byť je otázka, jak silnou podporu má v této otázce ve své straně. A nakonec je to prezident Miloš Zeman, který sice vůči projektu společné evropské měny vyjadřuje určité pochybnosti v souvislosti se zadluženým Řeckem, ale v principu není proti přijetí eura v Česku.

Celý článek naleznete ZDE.

Best si proto klade otázku, proč Soros tvrdí, že je Česká republika proti přijetí eura. „Když Macronův příznivec George Soros píše, že Česká republika dala jasně najevo, že nemá v úmyslu se k euru připojit, problematiky znalý čtenář se musí ptát, koho přesně si Soros pod Českou republikou představuje. Koaliční smlouva mluví o přípravě země pro vstup do eurozóny a čtyři nejvyšší ústavní činitelé přijetí eura minimálně veřejně podporují. Mluví k nám spekulant Soros, nebo je to hlas zastánce změn režimů, který se snaží zabránit vládě s Andrejem Babišem v čele?“ ptá se Best.

Sorosův text naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…